avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 461 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Recunoasterea
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Recunoasterea

Buna,am un prieten care a luat 3,2 luni cu executare fiind incadrat la art .215(alin2),definitiva,el nu s-a prezentat pentru a putea fi pusa in aplicare executarea pedepsei.Daca cu noul cod penal ,se redeschide dosarul si isi schimba declaratia ca intr-adevar a fost constrans de situatie sub amenintare atat el cat si familia lui cu moartea ,se poate schimba hotararea data ?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 14:12, 8 Decembrie 2013
Pentru constrangerea morala nu mai are sanse decat in caz de rejudecare dupa extradare, ocazie cu care va putea formula aceasta aparare insa daca nu o dovedeste ar trebui sa fie foarte subrede probele acuzarii pentru a putea fi totusi apreciata de instanta ca fiind posibila.

Daca exista probe certe de vinovatie chiar daca nu recunoaste si tot va fi condamnat ( in caz de rejudecare dupa extradare avand in vedere declaratia data in faza de urmarire penala).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rejudecare dupa extradare.majorarea pedepsei in caz de rejudecare. CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Nu am intalnit nicio speta in care, in ipoteza rejudecarii cauzei dupa extradare in conditiile art. 522 indice 1 C. pr. pen., unui condamnat sa ii fie majorata ... (vezi toată discuția)
Condamnare definitiva, situatii de rejudecare matei32865 matei32865 O cunostinta ,a fost condamnat in lipsa. Nu a fost prezent la cercetare, proces,etc El a plecat din tara cu mult inainte de a se petrece judecata. Nu a mai ... (vezi toată discuția)
Mandat de arestare in romania si prins in italia marius marian marius marian buna seara am o nelamurire as dori sa stiu ce sar intimpla in continuare dupa ce am avut o condamnare cu fratele meu in 2007 si judecata in lipsa care a fost ... (vezi toată discuția)