avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 261 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Pot primi salariu pana la sosirea deciziei de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Pot primi salariu pana la sosirea deciziei de pensionare ?

Pe data de 10.04.2009 indeplinesc conditiile de pensionare pentru limita de varsta. Mi-am depus dosarul de pensionare, dar nu am primit decizia de pensionare. Angajatorul mă poate pastra in serviciu si sa-mi primesc salariu pana la emiterea (sosirea) deciziei de pensionare ? Mentionez ca sunt angajat in sistemul bugetar, la stat.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: adelaida_07 , utilizator 10:56, 6 Aprilie 2009
Da, sigur.
Multumesc.
Da , am inteles, numai ca ma intrebam nu poate continua acelasi CIM, in conditiile in care ambele parti doresc?De ce sa se faca un altul?
V-am raspuns eu. Contractul inceteaza de drept in urmatoarele cazuri:
Contractul individual de muncă încetează de drept:
a) la data decesului salariatului;
b) la data rămânerii irevocabile a hotărârii judecătoreşti de declarare a morţii sau a punerii sub interdicţie a salariatului;
c) abrogat;
d) la data comunicării deciziei de pensionare pentru limită de vârstă, pensionare anticipată, pensionare anticipată parţială sau pensionare pentru invaliditate a salariatului, potrivit legii;
e) ca urmare a constatării nulităţii absolute a contractului individual de muncă, de la data la care nulitatea a fost constatată prin acordul părţilor sau prin hotărâre judecătorească definitivă;
f) ca urmare a admiterii cererii de reintegrare în funcţia ocupată de salariat a unei persoane concediate nelegal sau pentru motive neîntemeiate, de la data rămânerii definitive a hotărârii judecătoreşti de reintegrare;
g) ca urmare a condamnării la executarea unei pedepse privative de libertate, de la data rămânerii definitive a hotărârii judecătoreşti;
h) de la data retragerii de către autorităţile sau organismele competente a avizelor, autorizaţiilor ori atestărilor necesare pentru exercitarea profesiei;
i) ca urmare a interzicerii exercitării unei profesii sau a unei funcţii, ca măsură de siguranţă ori pedeapsă complementară, de la data rămânerii definitive a hotărârii judecătoreşti prin care s-a dispus interdicţia;
j) la data expirării termenului contractului individual de muncă încheiat pe durată determinată;
k) retragerea acordului părinţilor sau al reprezentanţilor legali, în cazul salariaţilor cu vârsta cuprinsă între 15 şi 16 ani.
Incetand de drept, el nu mai poate fi prelungit, chiar daca exista acordul de vointa al ambelor parti. Inceteaza acesta si poate fi incheiat din nou, un alt contract.
Multumesc mult.

Alte discuții în legătură

Incetare de drept comancorinaadelina comancorinaadelina Buna ziau, as vrea sa-mi spuneti daca in cazul incetarii de drept al unui CIM se mai face informare sau doar decizia. multumesc (vezi toată discuția)
Pensionare anticipata partiala iuliana-kara iuliana-kara daca se depune cererea cu data de 1 noiembrie, este obligatorie asteptarea deciziei de pensionare anticipata partiala sau e este posibile incetarea activitatii ... (vezi toată discuția)
Decizie pensionare ana_maria1 ana_maria1 buna seara Am primit o decizie de pensionare a unui salarita.Decizia de pensionare este cu data de 20.09.2012,iar decizia a fost enisa pe ... (vezi toată discuția)