o intrebare la care sper sa pimesc un raspuns din patea dumneavoastra,am luat o persoana in intretinere am incheiat act de vanzare cumparare cu clauza de intretinere cu drept de habitat,pana acum am indepinit in totalitatea atributile specificate n cacum persoana in cauza s-a gandit ca ar vrea la azil . Intrebare:ce se poate intampla si repercusiuni poate avea asupra mea/.va multumesc
practic in atare situatie obligatia de intretinere va apartine in continuare chiar daca creditoarea renunta la dreptul de a mai locui in imobil optand pt intr-un azil
daca dna este atat de hotarata ar trebui sa dea si o decaratie pe proprie raspundere la notariat mentionand faptul ca de buna voie a decis acest lucru intelegand in continuare sa-i fie prestata intretinerea pana la deces
av Iorga
ca sa va puneti la adapost, puneti-o sa dea o declaratie pe propria raspundere ca doreste asta si apoi continuati sa o vizitati si sa tineti legatura cu ea.Teoretic, nu puteti pierde locuinta....;)
Buna ziua! In legatura cu acest subiect, m-ar interesa in ce consta exact acest contract de vanzare cumparare cu clauza de intretinere cu drept de habitat. Urmeaza sa cumpar casa parintilor mei si sa trec aceasta clauza pentru ca ei sa se bucure de casa lor cat timp traiesc (sunt destul de tineri) iar contractul sa fie facut, pentru ca, sora mea deja a primit prin contract de vanzare cumparare (fara clauza) o parte din averea parintilor. Parintii mei doresc ca impartirea sa fie cat mai corecta, iar atunci cand ei nu vor mai fi, sora care a primit deja prin contract de vanzare cumparare o jumatate din avere, sa nu mai vina cu pretentii. In ce consta aceasta clauza? Contractul va fi facut pe numele meu si al sotului meu. Ce s-ar intampla daca noi nu vom mai fi inaintea parintilor, avand in vedere ca nu avem copii, ce se va intampla atunci cu parintii mei? Cine va avea drept asupra casei? Ce drepturi le raman parintilor mei, dupa incheierea acestui contract de vanzare cumparare? Precizez ca noi nu vom locui cu ei, iar noi (eu si sotul) suntem cei care am investit in constructia casei, alaturi de parinti. Va multumesc mult. Numai bine!
Drept de habitat
tantrixuti
[b]Am o problema. Am o matusa care a vandut , la indemnul surori mele , un apartament ca sa cumpere o casa. Sora mea impreuna cu sotul ei au asistat-o la ... (vezi toată discuția)