avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 317 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Radiere ipoteca BCR
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Radiere ipoteca BCR

Buna ziua !

In urma achitarii integrale a unui credit ipotecar de la BCR am solicitat la banca radierea ipotecii care a constituit garantia creditului . De la banca mi-au spus ca radierea se face pe baza unei declaratii a banci autentificate notarial si ca eu trebuie sa suport costurile notariale pentru declaratia respectiva .

Va rog sa-mi spuneti care este baza legala care prevede obligatia bancii de a da declaratia autentica si de ce trebuie sa suport eu costurile autentificarii . In fata notarului se va prezenta reprezentantul bancii iar notarul pentru suma care o va incasa va emite o chitanta pe numele celui care a dat declaratia (adica banca ) eu ce rol am aici ? sa platesc ?

Multumesc !

Cel mai recent răspuns: Andreiuitu , utilizator 17:20, 20 Septembrie 2018
vedea1 a scris:

Buna ziua
Consider ca si intr-un contract de credit cind una din parti este o banca ambele parti sint pe pozitii egale (cu drepturi si obligatii ) .

Daca mergem pe interes atunci de ce nu a suportat banca cheltuielile de instituire a ipotecii pentru ca ea avea interes ?



sunt in aceeasi situatie cu tine vedea1, as dori sa stiu cum s-a finalizat radierea ipotecii la tine !
multumesc!
"CAPITOLUL III
Ipoteca

SECŢIUNEA a 3-a
Ipoteca mobiliară

Art. 2419

Obligaţia de radiere

În cel mult 10 zile de la data la care obligaţia garantată a fost plătită, creditorul ipotecar este obligat să ceară operatorului arhivei radierea ipotecii. Creditorul ipotecar care omite să solicite radierea ipotecii răspunde pentru prejudiciile directe sau indirecte aduse debitorului şi constituitorului ipotecii. În acest caz, valoarea daunelor-interese ce urmează a fi plătite nu poate fi mai mică decât echivalentul în lei al sumei de 500 euro."


Banca de la care am luat un credit imobiliar ipotecar pe care l-am stins prin achitarea soldului in ian 2016 ma trimite cu tupeu la un notar pentru a radia ipoteca pe cheltuielile mele (timp si bani) spunandu-mi ca imi va acorda tot sprijinul (prin completarea acelei declaratii catre OCPI prin care certifica lipsa datoriilor la banca) in obtinerea radierii ipotecii.
Insa, eu voi astepta cele 10 zile in care banca trebuie sa ceara operatorului arhivei radierea ipotecii, dupa care, in cazul in care banca nu face acest lucru, voi instiinta banca despre prejudiciile aduse mie prin imposibilitatea vanzarii imobilului in cauza, si anume imposibilitatea vanzarii imobilului din cauza neradierii ipotecii !

Va rog sa-mi spuneti o parere avizata despre sansele de obtinere a radierii ipotecii de catre banca si nu de mine.
Va multumesc.
Buna ziua
Nu m-am mai ocupat de radierea ipotecii . Voi relua anul acesta operatiunile dar cred ca o sa platesc ce-mi cere banca pentru ca nu pot sa-i conving . Daca are cineva vreo solutie sa ne comunice .

Multumesc
pai tu daca te apunci sa raspunzi la oamenii suparati de nedreptati fa o ca un client prieteneste nu ca un angajat bcr in sila ca nu are nimeni nevoie de unu obraznic in plus ... capisci ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Radiere ipoteca. onorariu notarial si taxa cf alina_valentina alina_valentina Buna ziua, As dori sa aflu cat este taxa notariala pentru radiere de ipoteca? Se poate efectua radierea de ipotedca si la alt notar decat cel care a ... (vezi toată discuția)
Radiere ipoteca - procedura n_roxxanne n_roxxanne Va rog sa-mi spuneti pasii de urmat pentru radierea ipotecii dupa ce am achitat integral un credit ipotecar la casa.Multumesc frumos. (vezi toată discuția)
Radiere ipoteca imobiliara no_btr no_btr Doua intrebari: 1. Cum poate fi obligata o banca sa radieze o ipoteca IMOBILIARA la un credit achitat? Articolul 2419 din Codul Civil acopera si aceasta ... (vezi toată discuția)