avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1073 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara

am un baietel de doi ani si 10 luni.l-am parasit pe tatal lui acum doua luni, nu suntem casatoriti.eu acum nu am nici un venit si stam cu parintii mei.vreau sa-l dau in judecata ca sa plateasca pensia alimentara.pe cale amiabila nu se poate pt ca tatal e paranoic , de asta am si plecat , crede ca am o relatie cu altcineva si nu vrea sa-mi dea nici un ban pt ca i-as cheltui cu respectivul "amant".
vreau sa stiu, neavand nici un venit, sunt in dezavantaj in fata judecatii? tatal are venit aprox.1000euro lunar.
multumesc
Cel mai recent răspuns: roxanaGG , utilizator 17:14, 9 Decembrie 2013
Pensia se acorda pentru copil nu pt dvs. Nu sunteti in dezavantaj, mai ales ca traim in Romania, insa ar trebui sa va gasiti un serviciu ca sa nu riscati sa ceara tatal copilul si sa-i fie acordat pentru ca are conditii si posibilitati de a-l creste mai bune decat dvs...success!
Se poate ca tatal sa solicite stabilirea locuintei la el, aratand ca este locul unde a crescut pana acum copilul, ca are conditii adecvate de locuit si ca are venituri sa il intretina spre deosebire de dvs.

Binenteles ca - in acest moment cat copilul nu locuieste efectiv la el - are obligatia de a contribui la cheltuielile de crestere si educare ale lui.
chiar daca copilul nu vrea sa stea cu el?tatal este in sinaia noi in bucuresti.si as putea cere o evaluare psihica a tatalui? din ce m-am documenrtat are paranoia cu deliruri psihotice, crede ca am o relatie cu un individ si asta i-a spus si copilului ca vine un om rau si doarme cu noi in pat si...ar fi mult de scris ideea este ca ii cam face rau copilului cu scenariile lui paranoice.tatal are 73 de ani.nu are pensie.are venit din inchirierea unei vile.el sta singur in alta casa mai mica si izolata la care plateste chirie modica.
multumesc mult
Ultima modificare: Luni, 9 Decembrie 2013
roxanaGG, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hartuire psihica roxanaGG roxanaGG am 40 de ani si sunt mama unui baietel de doi ani si locuiesc cu parintii mei. tatal copilului are 73 de ani.nu suntem casatoriti. m-am despartit de el pentru ... (vezi toată discuția)
Tatal nu se ocupa de copil angella8 angella8 buna seara, am si eu cateva intrebari, daca ma poate ajuta si pe mine cineva. sunt divortata de aproape 4 ani, am o fetita de 9 ani, tatal plateste o pensie ... (vezi toată discuția)
Anulare act vanzare-cumparare in cazul unor vanzatori cu probleme psihice ina_enache ina_enache Buna ziua. Pe scurt: socrii mei au un apartament si au 2 copii. Unul dintre copii a suferit un AVC si are o semipareza. In plus, este un alcoolic si un ... (vezi toată discuția)