avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 617 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... casatoria cu un cetatean musulman
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

casatoria cu un cetatean musulman

Buna,
Sunt noua pe acest forum si caut informatii utile cu privire la subiectul de mai sus.
Sunt cetatean roman si doresc sa ma casatoresc cu un cetatean pakistanez care este deja casatorit, urmand sa divorteze imediat,; dorim sa ne casatorim in Romania.
Este acest lucru posibi inainte de divortul lui? Daca aici nu se poate si ne casatorim in Pakistan, la intoarcere va fi recunoscuta casatoria in Romania?
IN cazul in care ne casatorim in Pakistan, cat de repede poate obtine viza pentru a veni in Romania?
Nu doreste sa locuim acolo, ci vrea sa se stabileasca aici.

Va rog mult, ajutati-ma cu aceste informatii..
Ultima modificare: Luni, 6 Aprilie 2009
mihaelaak, utilizator
Cel mai recent răspuns: alicesuson , utilizator 01:25, 31 Ianuarie 2011
dupa cite am patimit cu muslmanii un sfat:ginditi-va bine!!!!adincitiva in materie si nu va aruncati ca gisca in apa!...ma convertesc la islam..suna mai usor decit pare...acesta este un lucru mare doamna..mai ales daca vor fi copii in joc..nu faceti greseala sa ii duceti pe pamint musulman,ca riscati sa nu mai ii vedeti nicodata...in caz de separare copiii apartin tatalui...nu uitati asta niciodata..intr-o tara musulmana dvs. nu aveti nici un drept!!!

totodata vreau sa va spun sa nu fiti credula deloc cu un musulman..cu tot respectul majoritatea mint de ingheata apele...stiu multe cazuri in care actuala sotie chiar este de acord cu o recasatorie...sa nu va treziti ca sunteti numarul patru pe lista..de obicei celelate trei nu au nimic impotriva...discret individul le trimite bani si le sustine..

dati jos ochelarii roz,informati-va si atunci spuneti da hotarit...

p.s.actul de divort este egal cu zero....asta nu inseamna ca nu mai are alte sotii dupa religia musulmana!!
Ultima modificare: Marți, 7 Aprilie 2009
Mary355, utilizator
Pentru ca respectiva casatorie sa fie recunoscuta in Romania e necesar divortul (eventual divorturile ) , astfel incat sa nu se retina infractiunea de bigamie.
Subscriu la cele mentionate de colega Mary , analizati cu simt de raspundere situatia de fapt inainte de a lua o decizie radicala.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Va multumesc tuturor, si tie Mary, si doamnei Stoica pentru sfaturi si informatiile utile, experienta altora ajuta intotdeaua.
Viitorul meu sot nu doreste cu nici un chip sa locuim in Pakistan, ci sa se stabileasca alaturi de mine in Romania. De trimis bani aolo unei eventuale sotii nici nu se pune problema, atata timp cat deocamdata nici nu se poate vorbi de un venit al lui in Romania. Mai este drum de parcurs pana va avea drept de lucru aici.
Este profesor de meserie, cu masterat in economie si alte cateva diplome obtinute la Londra. Ne dorim o familie, poate un copil, dar fara a merge sa locuim in Pakistan. Am avut timp de 4 ani ocazia sa-mi dau seama ce fel de om este si credeti-ma ca merita asteptarea. Nu vreau sa cred ca toti oamenii de acolo sunt de condamnat, vreau sa cred ca pana si acolo exista valori si principii de viata serioase si sincere. Am ras impreuna si am plans impreuna in momentele grele prin care am trecut si tot ce ne dorim acum este sa ajungem sa fim cu adevarat impreuna.

Orice alta experienta impartasita ma va ajuta, cu siguranta, asa ca astept in continuare pareri si sfaturi..
A trait cineva totusi, o experienta fericita?? Interesant de stiut..
Ultima modificare: Marți, 7 Aprilie 2009
mihaelaak, utilizator
Cred ca cel mai corect ar fi sa divorteze , astfel incat sa nu aiba nici o legatura cu alta sotie (desi infidelitatea , daca exista vreo dorinta in acest sens , nu poate fi , nicidecum stopata).Din punctul meu de vedere , asa mi se pare cel mai onest si cel mai limpede (ori e una ori sunt 10 :) )

Daca veti dori sa locuiti in Romania , puteti oficia casatori aici , (religia constituie impediment in vederea oficierii casatoriei religioase., atat )

Au exista , insa , casnicii care au functionat corespunzator , fara ca unul dintre soti sa -si schimbe religia, acum depinde si de pozitia dvs , si a sotului , in abordarea acestui aspect.

Studiile n-au relevanta in relatiile sentimentale , acestea sunt , deseori , fragile...

Aveti dreptate d-na Ioana Stoica, am mentionat doar aspectul legat de studii pentru a intelege ca nu este vorba de o persoana profund religioasa si care a avut deschidere catre lumea civilizata. Acesta este si motivul pentru care doreste sa paraseasca tara natala, faptul ca aici se poate trai decent, onest si unde drepturile persoanei sunt respectate.
Am sa astept hotararea de divort, am inteles ca acolo lucrurile merg destul de simplu, procedura nefiind una complicata.
Aveti idee despre cum anume poate ajunge in Romania in vederea oficierii casatoriei? Ma refer la ce tip de viza trebuie sa solicite si daca sunt sanse de a primi acesta viza. Am prefera ca ea sa se desfasoare aici, si nu in Pakistan. Amandoi ne dorim acest lucru, daca nu se va putea altfel, voi recurge la a ma deplasa eu acolo.

Inca o data mii de multumiri pentru raspunsuri..

Alte discuții în legătură

Casatorie cu musulman ContSters98812 ContSters98812 buna ziua.sunt aura si sunt f noua in forum aici.am o mare prb si as avea nevoie de ajutorul d-voastra.sunt pe cale sa ma casatoresc cu un musulman ... (vezi toată discuția)
Casatoria cu un ceatatean pakistanez Gabriela Rafaela Gabriela Rafaela Buna ziua! Prietenul meu este din Pakistan si as dori sa stiu daca oficiem casatoria aici, in romania, la primarie, este recunoscuta in Pakistan sau in SUA ... (vezi toată discuția)
Despre pakistan. ContSters98812 ContSters98812 dak se poate as dori sa stiu tot ce se poate despre pakistan.religie,casatorie....etc (vezi toată discuția)