avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 647 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... casatoria cu un cetatean musulman
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

casatoria cu un cetatean musulman

Buna,
Sunt noua pe acest forum si caut informatii utile cu privire la subiectul de mai sus.
Sunt cetatean roman si doresc sa ma casatoresc cu un cetatean pakistanez care este deja casatorit, urmand sa divorteze imediat,; dorim sa ne casatorim in Romania.
Este acest lucru posibi inainte de divortul lui? Daca aici nu se poate si ne casatorim in Pakistan, la intoarcere va fi recunoscuta casatoria in Romania?
IN cazul in care ne casatorim in Pakistan, cat de repede poate obtine viza pentru a veni in Romania?
Nu doreste sa locuim acolo, ci vrea sa se stabileasca aici.

Va rog mult, ajutati-ma cu aceste informatii..
Ultima modificare: Luni, 6 Aprilie 2009
mihaelaak, utilizator
Cel mai recent răspuns: alicesuson , utilizator 01:25, 31 Ianuarie 2011
draga mea,aproape ca ma aflu in aceeasi situatie........in primul rand sunt chiar foarte nou in forum,si in al doilea rand eu deja m-am casatorit cu o frumoasa romanca,impreuna avem un copil.in urma cu sapte ani am venit in ro si pe atunci mi s-a spus ca in maxim trei ani nu voi avea nevoie de absolut nimic pt a deveni cetatean roman,si..........?mi s-a spus ca este suficient ca consulatul roman din istambul sa ne elibereze si un certificat de casatorie prin care ni se accepta casatoria SI de catre statul roman ........mda,acum am revenit in ro si de trei zile nimeni nu-mi da nici o informatie ajutatoare........
insa,voua va doresc sa fiti sanatosi,fericiti si sa va iubiti mult. imi pare rau ca nu va pot sfatui,nu va pot ajuta,dar din suflet va doresc sa gasiti acele persoane sincere care sa va spuna exact la ce sa va steptati, si nu acele persoane false si ipocrite care pe noi ne-au mintit si pentru care toate visele noastre se pierd.am facut o casa pe eritoriul romaniei,casa unde ar fi trebuit sa locuim,dar legea nu-i de partea noastra,astfel ca suntem nevoiti cu casa in ro, sa platim chirie in turcia.cum este posibil asa ceva?
nu stiu daca a-ti simtit,dar suntem alaturi de dv si iubitul dv,alaturi de toti cei care sunt in astfel de situatii si nu numai
tot cei mai bun si mai frumos sa vi se intample...........mult,dar foarte mult succes pe viitor
buna tiam vazut mesajele si vreu sa iti spun ca si eu ma aflu cam in aceias situatie cu exeptia faptului ca el nui casatorit si nici eu relatia noastra dureaza de un an si ceva si tare am vrea sa ne intalnim dar nas vreasa plec nici in ruptul capului de langa ai mei si nici el nu mai vrea sa mai stea acolo deoarece situtia e destul de delicata. vroiam sa siu daca ai reusit sa rezolvi ceva si daca da cum miar prinde bine cateva informatii utile. Si scuza-ma ca ma bag dar te sfatuiesc sa nu pleci acolo risti sa te intorci acasa intre 4 scanduri e cam grava situatia si se poate intampla oricui.imi cer scuze din nou daca par obraznica dar asta e realitatea
asa cum a spus, pe doamna chiar nu o intereseaza daca va fi sotia nr. 2 sau 3 . acest fapt nu are nici o importanta pt dansa. cel putin asa am dedus eu .
dansa intreaba daca o eventuala casatorie cu domnul din pakistan, inaintea pronuntarii divortului sau de actuala sa sotie, ar fi recunoscuta in romania.

daca dvs doriti aceasta casatorie cu tot dinadinsul , o puteti incheia in pakistan.
pakistanezii au alte legi si se supun altei religii .
in romania insa nu veti putea transcrie aceasta casatorie , fiind considerata nula, daca ea s-a incheiat inaintea pronuntarii divortului de actuala sotie .

cu tot respectul, dar daca va iubiti atat de mult pt ce atata graba ? n-ar fi mai indicat sa-si rezolve problemele si apoi sa va casatoriti legal ? mai ales ca va leaga niste sentimente frumoase , de iubire si respect care s-au inchegat pe parcursul a 4 ani de convietuire
Poate nu are o legatura directa cu tema subiectului, dar mi s-a parut cel mai apropiat de probelma pe care vreau sa o expun .
Prietena mea a incheiat o casatorie cu un cetatean iranian in anul 1999. In anul 2000, cetateanul a plecat in Iran si nu s-a mai intors. Acum 3 ani dupa multe insistente din partea noastra a inaintat actele de divort. Mentionez ca nu exista copii, nu exista masa comuna .
Din 2006 pana astazi a avut mai multe termene , nesolutionate cu nimic din lipsa de procedura cu strainatatea. Pana acum a cheltuit mai mult de 20 mil lei vechi numai pentru traduceri, legalizari si declaratii pe la notariat. Si inca nu a platit avocatul. Adik asta urmeaza sa o faca. SI nimic.... Practic acum este in imposibilitate de a mai continua pentru ca nu mai are bani. Vreau sa isi intrebe avocatul cat o costa si sa renunte.
E posibil asa ceva ??? Adik , nu inteleg ....ea trebuie sa plateasca pana cand ? Adresa la care se trimit acrele este adresa specificata de "cetatean" in declarata aia de la casatorie, ca fiind adresa lui din Iran. Sa intelg ca daca el nu mai locuieste acolo, sau nu vrea sa primeasca acte sau cum o fii ....ea nu are nici o sansa sa divorteze ? Adica nu exista o limita de timp ???
Cu multa stima
Inside,
Casatoria s-a incheiat pe teritoriul carui stat: RO sau Iran?
Cererea de divort a introdus-o el, sau ea? Se poate deduce ca el... Desi cred ca ea a introdus cererea...

Ea trebuie sa dovedeasca faptul ca e despartita, in fapt, de sot, din 2000 – martorii sunt singurii care pot marturisi in acest sens... Alte dovezi nu vad...
Ea trebuie sa publice cererea de chemare in judecata la nivel local si national...
Nu prea inteleg pt ce a facut traduceri si legalizari...
Poate continua si fara avocat...
Daca nu cer prea mult, reveniti cu detalii.

Alte discuții în legătură

Casatorie cu musulman ContSters98812 ContSters98812 buna ziua.sunt aura si sunt f noua in forum aici.am o mare prb si as avea nevoie de ajutorul d-voastra.sunt pe cale sa ma casatoresc cu un musulman ... (vezi toată discuția)
Casatoria cu un ceatatean pakistanez Gabriela Rafaela Gabriela Rafaela Buna ziua! Prietenul meu este din Pakistan si as dori sa stiu daca oficiem casatoria aici, in romania, la primarie, este recunoscuta in Pakistan sau in SUA ... (vezi toată discuția)
Despre pakistan. ContSters98812 ContSters98812 dak se poate as dori sa stiu tot ce se poate despre pakistan.religie,casatorie....etc (vezi toată discuția)