avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 649 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... casatoria cu un cetatean musulman
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

casatoria cu un cetatean musulman

Buna,
Sunt noua pe acest forum si caut informatii utile cu privire la subiectul de mai sus.
Sunt cetatean roman si doresc sa ma casatoresc cu un cetatean pakistanez care este deja casatorit, urmand sa divorteze imediat,; dorim sa ne casatorim in Romania.
Este acest lucru posibi inainte de divortul lui? Daca aici nu se poate si ne casatorim in Pakistan, la intoarcere va fi recunoscuta casatoria in Romania?
IN cazul in care ne casatorim in Pakistan, cat de repede poate obtine viza pentru a veni in Romania?
Nu doreste sa locuim acolo, ci vrea sa se stabileasca aici.

Va rog mult, ajutati-ma cu aceste informatii..
Ultima modificare: Luni, 6 Aprilie 2009
mihaelaak, utilizator
Cel mai recent răspuns: alicesuson , utilizator 01:25, 31 Ianuarie 2011
Va multumesc pentru precizari d-na avocat ..care ar putea fi cel mai scurt termen in cazul unui divort prin acordul partilor? Dar cel mai lung termen, ati putea aprecia?
Cum anume poate fi demonstrat faptul ca am trait despartiti in fapt, martori in acest caz fiind doar copilul nostru si parintii. Din cate am citit, ei nu se pot constitui ca martori in proces, poate gresesc? Intre noi nu exista relatiile dintre sot si sotie (intime), ambii contribuind insa la intretinerea copilului , precum si la cheltuielile casei.

Multumesc pentru amabilitate..
Nu aveti nevoie de martori la divortul prin acord.
Dureaza cateva luni.
Daca nu divortati prin acord, martorii pot fi parintii, dar nu si copilul dumneavoastra.
Procedura prin acord este sigur mult mai rapida, dar, cum spunea si colega mea, poate dura cateva luni, cel putin 2 (apreciez) si cel mult ??? (atentie la perioada de vacanta judecatoreasca din lunile iulie si august, pentru ca in acest rastimp nu se acorda termene de judecata, dosarele fiind amanate pentru luna septembrie sau chiar octombrie).
Acordul poate fi consemnat la primul termen de judecata, iar divortul litigios poate dura si doua, trei, patru termene, la distanta de aproximativ patru saptamani intre termene.
Ultima modificare: Miercuri, 8 Aprilie 2009
Cabinet de Avocat Larisa ªomfãlean, Avocat
Va multumesc d-nelor avocat pentru precizari.
Unde si cum se poate deschide actiunea de divort? Ce trebuie facut pentru a initia procesul?
Formulati o cerere de divort si depuneti-o la instanta competenta de la locul de domiciliu comun. Timbrati cererea cu o taxa de timbru de 39 ron si un timbru de 0,15 ron. Atasati actul de casatorie in original.

Alte discuții în legătură

Casatorie cu musulman ContSters98812 ContSters98812 buna ziua.sunt aura si sunt f noua in forum aici.am o mare prb si as avea nevoie de ajutorul d-voastra.sunt pe cale sa ma casatoresc cu un musulman ... (vezi toată discuția)
Casatoria cu un ceatatean pakistanez Gabriela Rafaela Gabriela Rafaela Buna ziua! Prietenul meu este din Pakistan si as dori sa stiu daca oficiem casatoria aici, in romania, la primarie, este recunoscuta in Pakistan sau in SUA ... (vezi toată discuția)
Despre pakistan. ContSters98812 ContSters98812 dak se poate as dori sa stiu tot ce se poate despre pakistan.religie,casatorie....etc (vezi toată discuția)