avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 635 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... casatoria cu un cetatean musulman
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

casatoria cu un cetatean musulman

Buna,
Sunt noua pe acest forum si caut informatii utile cu privire la subiectul de mai sus.
Sunt cetatean roman si doresc sa ma casatoresc cu un cetatean pakistanez care este deja casatorit, urmand sa divorteze imediat,; dorim sa ne casatorim in Romania.
Este acest lucru posibi inainte de divortul lui? Daca aici nu se poate si ne casatorim in Pakistan, la intoarcere va fi recunoscuta casatoria in Romania?
IN cazul in care ne casatorim in Pakistan, cat de repede poate obtine viza pentru a veni in Romania?
Nu doreste sa locuim acolo, ci vrea sa se stabileasca aici.

Va rog mult, ajutati-ma cu aceste informatii..
Ultima modificare: Luni, 6 Aprilie 2009
mihaelaak, utilizator
Cel mai recent răspuns: alicesuson , utilizator 01:25, 31 Ianuarie 2011
Poate veni cu o invitatie in scop de vizita:
Formularul pt invitatie se poate obtine de la "Imigrari” (in sediul politiei, cred...). Invitatia originala in 4 exemplare, autentificate la notarul public (un exemplar la autoritatea care a autentificat invitatia, un exemplar la filiala bancii la care urmeaza sa se constituie garantiile bancare (pt a fi platite cheltuielile de plecare in cazul strainului care sta mai mult decat i se permite prin viza) si 2 exemplare la formatiunea teritoriala a Directiei Generale de Evidenta Informatizata a Persoanei – de unde, veti primi un exemplar "vizat”pt a o trimite strainului si el o va prezenta la oficiul consular roman de acolo; taxa consulara (nu mai stiu cat e acum); copie dupa documentul de trecere a frontierei apartinand strainului invitat; 2 foto 3/4 (ale strainului invitat); cartea de identitate pentru cetatenii romani (original+copie); dovada spatiului de locuit; dovada mijloacelor de intretinere a strainului invitat (dovada ca il puteti intretine cat timp e in RO – sau ca se poate intretine singur... cam 50 euro pe zi, dar nu am certitudinea); extrasul din cazierul judiciar al strainului invitat sau alt document cu valoare judiciara, emis de autoritatile statului de provenienta a strainului, tradus si legalizat; garantiile bancare. Are nevoie si de un document care sa ateste ca este / sau nu casatorit...

Dna Mary are dreptate – trebuie sa va informati despre ce e vorba. In general, totul e mai simplu pana apare un copil – daca e baiat s-ar putea complica lucrurile. Inca o data: nu spun ca asa va fi – exista destule casatorii mixte reusite, dar sunt si multe unde au intervenit complicatii din cauza orientarii religioase...

Poate ca e bine sa stiti (daca va veti casatori in Pakistan) ca, pt a se apropia de conditiile vietii contemporane s-au adus unele modificari in dreptul islamic. De ex, pt institutia casatoriei s-a admis ca viitorii soti pot stipula, in momentul incheierii casatoriei, ca femeia se poate repudia singura (exercitand, de fapt, o prerogativa a barbatului), sau ca ea poate avea aceasta facultate, daca sotul sau nu ar ramane monogam.
Va doresc sa fiti printre aceia care au o casatorie frumoasa.

Mihaela,eu iti doresc din tot sufletul sa reusesti,dar inainte de a face un asemenea pas,inca o data ,informeazate,ia carti,citeste,uitate prin internet,uitate la filme (iti recomand neaparat NOT WITHOUHT MY DAUGHTER BETTY MAHMOODY un film si o carte exceptionala,reflecta absolut realitatea,cind sunt copii in joc..si in acest fim bazat pe realitate el era cultivat,inteligent cu diplome si asa mai departe...)dute la mosee(vezi daca te simti bine in mediul lor)...afla totul despre familia lui,daca poti....

inca o data certificatul de divort este egal cu zero,adica nu inseamna ca nu mai are alta sotie...pentru ei casatoria in fata preotului lor este valabila..si tu nu ai de unde afla cite casatorii a incheiat el...copii apartin dupa divort tatalui..daca e baiat si mai grav...e primul nascut si baiat..musulmanii sunt uniti in toata lumea...in caz ca nu merg lucrurile bine,vei avea de luptat nu numai cu un musulman,ci cu o multime de aliati (frati si surori)...daca toate sunt bune si frumoase,totul este perfect,daca simti ,ca lucrurile nu merg bine,ochii pe copil..stiu germane,care s-au trezit ca copilul disparuse cu tatal musulman de pe o zi pe alta..au murit sufleteste in ziua aceea ...germania este tara puternica si NU ARE NICI O SANSA de a gasi si aduce un copil rapit inapoi dintr-o tara musulmana!!..acesta este riscul ,pe care il iei,in momentul ,in care spui DA!!daca ai vreo problema vreodata in viata,scrie-mi...

in rest pentru fericirea si siguranta copiilor tai fii cu ochii in patru si documenteazate..inca o data!
Informatia este utila ... numai corecta sa fie ...pentru ca pot fi si multe povesti ...iar fiecare are propria experienta... care nu se confunda cu a celuilalt...Cea mai buna solutie mi se pare ca aceasta persoana sa divorteze (astfel incat sa nu aiba obligatii fata de mai multe persoane ), iar , din punctul meu de vedere , pentru mai multa certitudine , casatotia sa se oficieze in Romania .
(unde , din fericire , e permisa numai incheierea uneia :) )

Discutati si de aspectele religioase cu viitorul sot.

@Mary : nu putem , insa , afirma , ca nici o casnicie cu un cetatean de o aceasta nationalitate n-ar fi una functionala , nu putem sti in concret care este adevarata relatie dintre ei , poate fi chiar una solida , bazata pe afectiune...Cel mai corect este , insa, inainte de a face acest pas sa analizati atent toate aspectele unei posibile casnicii cu aceasta persoana .


Succes
Va multumesc pentru precizari d-na Ioana Stoica, toate sfaturile si informatiile imi sunt utile pentru evaluarea corecta a situatiei.
Eu insami nefiind divortata inca, trebuie sa demarez actiunea in instanta.
Am 41 ani si sunt casatorita de 21 ani, cu un copil de 20 ani, deasemeni. Desi locuim sub acelasi acoperis, intre mine si sotul meu legal nu exista relatii de mai bine de 2 ani, relatia fiind una nefunctionala de cativa ani. Puteti aprecia care ar fi durata unui astfel de divort? Care ar fi cea mai rapida procedura in momentul de fata pentru a divorta?

Multumesc anticipat..
Puteti promova o actiune de divort care sa se incheie prin acordul partilor. Va trebui sa dicutati cu actualul sot daca este deacord sa se prezinte in fata instantei si sa-si dea acordul la divort.
Instanta va da o hotarare care va fi definitiva inca de la momentul pronuntarii (daca e consemnat acordul partilor asupra divortului).
Daca sotul nu este deacord, divortul se va pronunta dupa ce veti aduce probe din care sa rezulte motivele pentru care casatoria nu mai poate continua. Un motiv real este si faptul ca sunteti despartiti in fapt, adica - chiar daca locuiti in acelasi imobil, relatia dintre dumneavoastra ca si soti este intrerupta.
Mult succes!

Alte discuții în legătură

Casatorie cu musulman ContSters98812 ContSters98812 buna ziua.sunt aura si sunt f noua in forum aici.am o mare prb si as avea nevoie de ajutorul d-voastra.sunt pe cale sa ma casatoresc cu un musulman ... (vezi toată discuția)
Casatoria cu un ceatatean pakistanez Gabriela Rafaela Gabriela Rafaela Buna ziua! Prietenul meu este din Pakistan si as dori sa stiu daca oficiem casatoria aici, in romania, la primarie, este recunoscuta in Pakistan sau in SUA ... (vezi toată discuția)
Sentinta de divort irevocabila ptr cetatean egiptean atalinna atalinna As dori sa intreb si eu pe cei cunoscatori legat de procedurile ptr o sentinta irevocabila de divort a unui cetatean egiptean cu domiciliul in Egipt.Mentionez ... (vezi toată discuția)