avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 558 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Pot deschide succesiune daca parintii au vandut cu ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Pot deschide succesiune daca parintii au vandut cu uzufruct viager fara sa stiu?

Pe scurt situatia mea. Parintii mei m-au dat afara din casa de cand m-am casatorit, aprox.25 ani. Acum am descoperit ca tatal meu a murit in 2008, dar ca inainte cu 5 luni de a muri, ambii parinti au vandut cu contract de v-c cu uzufruct viager catre unul din copii sorei mamei mele (adica varul meu). Eu as putea sa mai deschid succesiune dupa tatal meu?
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 13:09, 9 Decembrie 2013
Cum sa deschideti succesiune dupa ceva ce nu mai apartine parintilor, a fost facut act de VC nu testament.
Ultima modificare: Luni, 9 Decembrie 2013
ContSters241232, utilizator
Succesiunile se deschid prin moarte. Daca nu ati fpst ikmpiedicat a afla despre decesul tatalui dv., nu ati acceptat mostenirea, asa incat sunteti strain de ea, adica nu aveti niciun drept la ea.
Relatiile de familie produc efectele stiute (intretinere, mostenire etc.) atata timp cat ele se manifesta in mod practic. Cam asta ar fi o explicatie rudimentara a justificarilor legale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire renta viagera si testamentara marinnicolae marinnicolae In urma cu 8 ani am incheiat un contract de renta viagera cu o sora referitor la un apartament.Acum un an a murit. Pe de alta parte mi-a lasat un testament ... (vezi toată discuția)
Proprietari dupa testament carmen ala carmen ala Parintii mei vand cu clauza de uzufruct casa unui frate. Fratele lasa prin testament casa la doi nepoti. Fratele moare, dar dintre parinti, tatal inca ... (vezi toată discuția)
Succesiune ANGKOR ANGKOR Buna seara! Bunica mea a murit acum 3 ani si a lasat un testament prin care sotul dobandea uzufructul viager asupra apartamentului iar, dupa moartea ... (vezi toată discuția)