avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 948 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Comunicare hotarare definitiva in penal
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Comunicare hotarare definitiva in penal

Pentru a imi fi comunicata o hotarare pronuntata de o instanta care a vizat o plangere impotriva actelor procurorului, art 278 ind.1 din C proc. penala trebuie sa o solicit instantei? Se aplica aceeasi taxa precum in cadrul litigiilor civile? (oug 80 din 2013)
Multumesc
Cel mai recent răspuns: vasile2013 , utilizator 13:21, 9 Decembrie 2013
Hotararile penale nu se comunica.
Daca doriti o copie xerox a hotararii pronuntate, formulati o cerere adresata in acest sens presedintelui instantei pe care o depuneti la registratura instantei.
Unele instante solicita pentru eliberarea unei copii xerox - taxa de timbru de 0.20 lei /pagina, iar altele numai contravaloarea copiei xerox ( depinde de practica instantei respective)
Daca doriti si legalizarea sentintei pronuntate achitati o taxa de timbru de 5.00 lei.
Multumesc!
Deci este aceeasi taxa de 5 lei pentru orice hotarare definitiva, asa cum este prevazut in OUG 80 din 2013...Ma gandeam ca se aplica numai litigiilor civile...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Formular pentru legalizarea sentintei DorianDarius DorianDarius Buna ziua, acum un an de zile am avut proces si nu am primit acasa sentinta scrisa, sentinta este definitiva. Astazi am fost la arhiva si am intrebat si mi-au ... (vezi toată discuția)
Model cerere eliberare hotarare 72anamaria 72anamaria Buna ziua,daca ma poate ajuta cineva cu un model de cerere eliberare hotarare(penala)si ce acte mai trebuie depuse pe langa cerere,va multumesc. (vezi toată discuția)
Legalizare hotarare divort Marina2013 Marina2013 Am nevoie de copie legalizata dupa Sentinta de divort. Aceasta nu are stampila cu specificatia\\"definitiva si irevocabila\\". As vrea sa stiu ce taxe trebuie ... (vezi toată discuția)