avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 602 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Mama primeste in continuare pensia de urmas
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Mama primeste in continuare pensia de urmas

va rog sa ma ajutati cu o problema,sotul mamei mele,a decebat in urma cu un an,el fiind pensionar pe caz de boala,avand o pensie de militari,mamei ii sa acordat o pensie de urmas pe termen de sase luni,insa dansa ar fi trebuit sa primeasca pensia de urmas pana in luna august,dar inca tot ii mai vine,ea nu are alt venit,dar dansa este speriata,sa nu trebuiasca sa restituie bani inapoi,va rog sa ma ajutati,va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 14:14, 13 Decembrie 2013
buna ziua,ma scuzati ca va deranjez,asi dori sa imi spuneti daca mama mea are 10 ani lucrati in campul munci si 4 nasteri,la ce varsta ar putea iesi la pensie,dansa are 57 ani,va multumesc foarte frumos
Pentru a benefica de pensie,trebuie sa indeplineasca conditia de stagiu minim de 15 ani.
Apoi conditia de varsta,in functie de luna si anul nasterii.
Copii nu o pot ajuta cu nimic.
este nascuta in luna aprilie,anul 1957
Varsta 60 de ani si 9 luni.
Stagiu minim 15 ani

Aprilie 1957 │Ianuarie 2018 │ 60/9 │ 30/9 │ 15/0

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie urmas copoeru copoeru in urma decesului pensionarului sotia are dreptul la pensie de urmas? are vechime in munca 17ani ,varsta 56 si 6 copii.am vazut la tv ca se considera 2 ani pt ... (vezi toată discuția)
Pensie de urmas - sotie supravietuitoare selon87 selon87 Va salut si va multumesc anticipat pentru sprijinul acordat ! Succint, va expun situatia : Casatoria s a infaptuit in Februarie 2001- decesul sotului in ... (vezi toată discuția)
Pensie de urmas bridi bridi Buna!Am 54 de ani ,sotul meu a murit acum 2 ani la varsta de 52 de ani .Ultimii 10 ani de viata a fost pensionat pe caz de boala.Eu nu am nici un venit, am ... (vezi toată discuția)