avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 503 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Investitii
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Investitii

Buna ziua,
Suntem o regie in subordinea unei primarii. La controlul Curtii de conturi am fost acuzati ca am incadrat gresit la investitii lucrari de vopsire/ zugraveli interioare, lucrari de montat tamplarie PVC cu geam termopan, lucrari de inlocuire pardoseli si lucrari de reparare acoperis, lucrari efectuate separat.
Cine stabileste daca un produs, lucrare sau serviciu este investitie si pe baza carui act normativ?
Cel mai recent răspuns: CONTABIUM , Contabil 14:53, 9 Decembrie 2013
Buna ziua,

Diferenta dintre o reparatie si o investitie se face pe baza evaluarii parametrilor tehnici initiali ai imobilizarii. Se va analiza in ce masura acestia se modifica prin lucrarile executate asupra imobilizarii respective.
Spre exemplu, in cazul inlocuirii ferestrelor din lemn cu cele de aluminiu cu geam termopan, se va considera ca pararmetrii tehnici initiali sunt modificati in sensul cresterii confortului termic, fonic si de siguranta ai constructiei.
Acest rationament este stipulat la punctul 107, alineatul 2 din CF din Ordinul 3055/2009.

Numai bine

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Aprobari pentru montare ferestre termopan gheorghe200 gheorghe200 Este nevoie de aprobari de la autoritatile statului sa montez feterestre termopan cu timplarie pvc la un imobil din zona cu statut special? Lucrarea a fost ... (vezi toată discuția)
Este necesara autorizatia de constructie pentru renovare casa paianta( lemn+caramida)? EvelyneEve EvelyneEve Doresc sa renovez locuinta primita mostenire care este construita din paianta( lemn+caramida) , fundatie piatra, grinzi lemn. As dori sa stiu daca pentru acest ... (vezi toată discuția)
Pentru ce fel de lucrari imi sunt necesare autorizatii de la primarie? camelia petre camelia petre firma la care lucrez urmeaza sa execute lucrari de reparatii la demisol.imi sunt necesare aprobari de la primarie pt aceste lucrari?dc da ce fel de autorizatii ... (vezi toată discuția)