avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 841 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ridicare pensie de la casa pensiilor pentru sotul ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ridicare pensie de la casa pensiilor pentru sotul decedat.

Cum pot sa ridic pensia sotului meu care a decedat in 2005 de la Casa Pensiilor? Mentionez ca am un mandatar in Bucuresti, si are deja copii legalizate dupa certificat deces, certificat casatorie, certificat de mostenitor pentru mine, si procura care il imputerniceste sa actioneze in numele meu. Cat dureaza si ce mai trebuie facut pentru a putea ridica acesti bani/ Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 11:11, 11 Decembrie 2013
Dupa atat timp nu cred ca veti mai reusi recuperarea pensiei decat daca a fost platita in vreun cont la o banca.
Mandatarul se poate prezenta la banca respectiva si cu imputernicirea pe care i-ati dat-o poate ridica banii dint cont.
Dureaza cat efectuarea unei operatiuni bancare oarecare, maxim 30 de minute probabil.
Ultima modificare: Luni, 9 Decembrie 2013
cyan, moderator
sotul meu a avut cont la cec, dar mandatarul meu s-a dus si nu au fost decat niste dobinzi la o suma infima in 2007, banii nu au mai mers in contul de cec pentru ca nu a trimis procura ca este in viata. Dar trebuie sa existe o modalitate, la urma urmei sant banii munciti de el, si care acuma stau la casa pensiilor, acesti bani nu apartin guvernului...sant munca sotului meu. Trebuie sa existe o modalitate ma gandesc ca sa pot sa ii iau.
Trebuia sa ii fi solicitat mai demult, cred ca dreptul dvs e prescris.
Au trecut 6 ani... sigur dupa deces aveati sanse, acum e cam tarzior...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Locuim in strainatate si parintii mei nu au avut nici o problema ... ov001ci ov001ci Locuim in strainatate si parintii mei nu au avut nici o problema sa-si scoata pensia din Romania pina la moartea mamei de anul trecut. Am anuntat moartea mamei ... (vezi toată discuția)
Procura de succesiune pentru a lua banii de la pensie mihaela2761 mihaela2761 Buna Ziua, am o intrebare urgent. Eu si mama mea santem in America. Tatal meu a fost aici , are green card si este legal resident in USA. In May 2005 a facut ... (vezi toată discuția)
Bună seara! În urma decesului tatălui meu, am dezbătut moștenirea, ... marlaaa marlaaa Bună seara! În urma decesului tatălui meu, am dezbătut moștenirea, eu și fratele meu. Tata, avea in cont la CEC o suma de bani pe care am retras-o. La ... (vezi toată discuția)