avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 356 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Deranjamente reclama luminoasa
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Deranjamente reclama luminoasa

Buna ziua

Vis-a-vis de blocul meu pe o unitate a psote Romane a fost instalata o reclama luminoasa de mari dimensiuni ~( 20x15m)

Reclama esta facuta dintr-un material plastic - banuiesc - si luminata cu cateva reflectoare laterale foarte puternice

Datorita reflexiei luminii practic tot blocul nostru este luminat toata noaptea - camerele noastre au suficienta lumina cat sa poti citi relativ usor . Este deranjant pentru somn si pentru intimitate

Exista vreo lege care sa determine niste parametri luminosi in care se pot incadra astfel de reclame ? Numar de lucsi, pozitionare , etc ?

Se poate face o plangere in acest sens ?

Multumiri

Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 11:26, 10 Decembrie 2013
Initial sesizati oficial direct beneficiarul firmei luminoase care paote dispune amplasarea de protectii ale reflectoarelor care sa limiteze fluxul lumonos
Sper ca nu glumiti cu nr. de lucsi. Poate niste draperii - acolo, ar rezolva problema dvs....
Din pacate nu reflectoarele ci reflexia acestora in material produce dispersia luminii pe toata zona
Sunt absolut sigur ca niste draperii ar rezolva problema - de altfel si niste obloane sau jaluzele ar face acelasi lucru - pe de alta parte avem dreptul la intimitate si la somn fara jaluzele ( unii sunt claustrofobi - nu e cazul aici, dar unii sunt ) . De ce sa dormi toata noaptea cu o reclama luminoasa in ochi ? De aici si numarul de lucsi .
Sesizati primaria de care apartineti si de unde si-au obtinut autorizarea pozarii acelei reclame.
Faceti un tabel cu locatarii deranjati de aceasta reclama luminoasa, puneti-i sa semneze si mergeti cu el la primarie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lumina ca de interogatoriu la scara de vis-a-vis! help! veronik veronik Locuiesc la et 1, iar in fata am scara unui alt bloc. De vreo 3 luni afara, in fata scarii s-au montat 2 neoane care sunt montate si prost, adica mult prea jos ... (vezi toată discuția)
Reflector care bate exact in geamul meu teodorescu madalina teodorescu madalina Buna seara. Am o problema mareeeeeeeeee. De doua nopti locatarii din blocul de via-a-vis au montat un reflector care bate exact in geamul meu. Bate ... (vezi toată discuția)
Zgomot frigider nou gepop gepop am cumparat un frigider indesit. am platit ca pt unul nou si am primit unul care arata ca de la mana a doua. pe langa alte probleme, cel mai deranjant este ... (vezi toată discuția)