avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 845 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Sume recuperate - somatie pentru o datorie din 2004
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Sume recuperate - somatie pentru o datorie din 2004

buna ziua,
In anul 2003 am facut un abonament la orange ,in august 2004,societatea la care lucram a intrat in faliment si din motive financiare am cerut rezilerea contractului.De atunci si pana acuma nu am avut alt contract cu orange.Ieri ma pomenesc cu o somatie de la Ekos sa achit suma de 492 lei (oferind o reducere de 20%)reprezentand ultima factura orange-pe care nu am primit-o si fiind in luna septembrie 2004 plus majorari si penalitati.
in cat timp se prescriu aceste datorii ,dat fiind faptul ca pana acuma nu am primit nici o altfel de instiintare si nici factura orange la care spun dumnealor ca face obiectul debitului.
Instiintarile emise de EKOS nu ar trebui sa fie trimise recomandat,in asa fel incat sa primeasca aceste documente persoana la care se refera?
Ce solutii as avea sa pot sa scap de acest debit?
va multumesc

teoretic debitul este prescris.

Termenul de prescriere este de 3 ani.

Dar, pentru a putea invoca beneficiul prescrierii, trebuie sa va judecati cu ei.

Aveti doua solutii (legale!!) pentru a scapa de debit:

1. sa-l achitati ... :P

2. sa va judecati cu ei pentru a se constata prescrisa creanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Factura orange neachitata in 2001! lorybebe lorybebe Va rog mult sa ma ajutati cu un sfat in legatura cu o factura neachitata in termen emisa de Orange Romania in 2001 in valoare de 126.18 ron! Aceasta datorie a ... (vezi toată discuția)
Intrebare legata de citatie. alexcasi alexcasi Buna ziua, Acum 3 ani (August 2015), am facut un abonament nou la Orange. Dupa cateva luni, m am trezit cu o factura umflata cu aproximativ 250 de euro. ... (vezi toată discuția)
Prescrierea datoriilor florina_mauro florina_mauro in ce conditii se fac prescriere a datoriilor? o datorie neachitata din 04 11 2005 pana in preszent poaate fi prescrisa .nu s a primit nici o somatie de dare ... (vezi toată discuția)