avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 798 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Intrebare despre executare
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Intrebare despre executare

In cazul unei datorii la banca neachitata , executorul trebuie sa treaca prin tribunal? Se primeste vreo citatie?
gresiti cand spuneti ca e fara garantii, and ati luat imprumutul ati garantat cu toate bunurile mobile si imobile pe care le aveti in patrimoniu. Garantia imobiliara sau mobiliara confera doar un drept de urmarire in mana oricui s-ar afla bunul ulterior inscrierii garantiei si un drept de preferinta la executare. orice creditor al dvs va poate executa orice bun pe care il aveti.

Daca sotul nu a semnat contractul, nu pot executa bunul comun decat daca se face partaj.

Contractul de credit e titlu executoriu, nu au nevoie de o hotarare judecatoreasca.
Situatia se agraveaza. Am avut probleme de sanatate si am ramas restanta la mai multe credite. Un credit de nevoi personale ( mai am 7 000 de lei) , un card de credit ( cam 4 500 lei) si un alt credit unde mai am 2700 de lei. Ce se intampla in cazul in care se ajunge la executare silita la toate aceste credite? Mentionez ca sunt angajata si am in jur de 1000 lei net pe luna.apartamentul il am impreuna cu sotul , dar el nu a semnat nici un contract, toate creditele sunt pe mine. In momentul in care le-am luat, sotul nu avea nici un venit.( cam prin 2006-2007).
Buna ziua,

Din pacate vi se va pune poprire pe salariu, vi se va retine 1/2 din venitul lunar net pentru toate cele 3 credite. Cand una din creante va depasi 10.000 lei va fi facut partaj pe apartament si executat silit dupa ce va fi atribuit dvs, sau executat sotul pe sulta, daca i se va atribui dansului.
Situatia nu e deloc roz. Sumele nu sunt mari, mai bine faceti un efort si platiti, altfel veti plati de zeci de ori mai mut decat aveti acum de plata.
Dupa ce se da dosarul spre executare silita, se mai poate negocia cu executorul sau banca pentru plata in rate?
Cum se face executarea silita? Vrei primi instiintare? Te vei trezi cu executorul la usa? Care este procedura?
Ultima modificare: Duminică, 9 Martie 2014
gi-jane2, moderator
veti fi somata, veti afla de executare.
Puteti oricand sa incercati sa ajungeti la o intelegere privind plata. Daca le propuneti o varianta prin care ar putea recupera mai repede cat datorati decat prin executor, banca va accepta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Datorii banci nedeleaanca nedeleaanca Buna ziua. As vrea sa ma lamuriti si pe mine va rog. Sotul meu are un credit din 2006 si pana acum am platit la zi dar de vreo 2 luni suntem in urma cu plata. ... (vezi toată discuția)
Executare silita credit nevoi personale mamilui mamilui Am un credit la banca si ramanand fara servici nu am mai putut plati ratele. Am fost sunata de la banca si mi sa spus deoarece nu am mai facut nici o plata in ... (vezi toată discuția)
Executare silita imobil pentru un credit de nevoi personale AnnaStoica AnnaStoica Buna ziua!Mama mea a luat un credit de nevoi personale in anul 2007 ,in valoare de 28000 lei fara sa garanteze cu vreun bun.Pana in anul 2010 a platit ratele ... (vezi toată discuția)