avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1420 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzare apartament cu clauza de uzufruct viager pentru ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzare apartament cu clauza de uzufruct viager pentru o persoana de 87 de ani

Buna ziua,
Noi suntem doi frati. Am primit in urma defunctului nostru tata un apartament cu clauza de uzufruct viager pentru o persoana de 87 ani.
Apartamentul are 3 camere, cu imbunatatiri optime.
Noi doi am decis sa cedam primului cumparator la pretul subevaluat pietii imobiliare din Bucuresti --> partile noastre prezentate in certificat de mostenitor. Fiecare are cate 1/2.
Am 3 intrebari:
1) Putem vinde acest apartament?
2) Care sunt conditiile pentru a vinde acest apartament avand certificat de mostenitor cu aceasta clauza.
3) Daca refuza ruda noastra sa ne primeasca pentru a viziona cu acel cumparator, ce putem face dpdv legal? desi, noi suntem proprietarii unici.
4) In caz daca refuza sa ne primeasca, noi putem obliga aceasta persoana sa ne dea dreptul de a folosi apartamentul pentru a locui noi, fratii?
Poate cineva sa imi recomande un avocat pentru a rezolva cat mai repede posibil acest caz? multumesc!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 16:34, 15 Decembrie 2013
Clar ca pot vinde fara probleme, noul cumparator urmand sa respecte dreptul uzufructuarului.

Se mai poate negocia cu uzufructuarul cedarea uzufructului. Se poate oferi o alta locuinta, o suma de bani, nu stiu, depinde cum si ce negociati.
Nu se poate obliga uzufructuarul sa va permita accesul ori sa stati acolo. Totusi, se pot purta discutii cu el, poate la apartament, poate in alta parte si, oameni suntem cu totii, avem interese, le putem impaca pe toate. O solutie de vreun fel tot se poate gasi.
Polita de asigurare trebuie achitata de uzufructuar, el trebuie sa depuna garantie, toate astea trebuie discutate. Trebuie vazut si actul prin care s-a instituit uzufructul.
Pt ca batranul sta acolo pana la deces, pretul pe care il puteti obtine acum va fi mult mai mic, mai bine mai aveti rabdare . E si greu de gasit un cumparator in conditiile astea, sa cumpere fara sa stie cand se poate muta in ap.
De locuit in apartament, nu va locui nimeni fara acordul batranului.
Batranul plateste utilitatile ?
Poate il convingeti sa renunte la uzufruct contra unei rente si sa stea la camin sau sa-i asigurati o alta locuinta sau intretinere..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate vinde, ipoteca un imobil cu nuda proprietate?! Arsys Arsys Buna, Detin un apartament cumparat de la bunicii mei iar pe contractul de vanzare cumparare este trecut Nuda Proprietate si \\"Noi,vanzatorii, declaram ca ... (vezi toată discuția)
Donatie, drept de uzfruct ContSters255863 ContSters255863 In cazul in care in clauzele unui contract de donatie se precizeaza ca donatorii au drept de uzfruct asupra imobilului donat, pana la moartea donatorilor, si ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare cumparare imobil cu uzufruct - nelamuriri ancabya9902 ancabya9902 Buna ziua Mama mea a vandut catre o persoana proprietatea pe care o detinea ( contract de cumparare cu drept de uzufruct ).In aceste conditii pot cumpara ... (vezi toată discuția)