avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 895 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita

Buna seara,sa trec direct la subiect..va rog o lamurire..sotul meu a avut un credit,care a fost preluat de o firma de recuperatori.a platit rate la firma de recuperatori,dar la un moemnt dat nua mai platit,din cauza unor neintelegeri cu cei de la firma respectiva(nu recunosteau niste plati,limbaj vulgar,amenintari.etc).A trecut 5 ani de la ultima plata facuta...Astazi am primit o instiintare de executare silita..ca vor incepe procedurile de executare..intrebarea mea vine acuma: datoria nu este prescrisa dupa 5 ani? si ar mai fi ceva..noi nu avem nimic pe numele nostru..doar sotu e in concediu de crestere a copilului,care se termina in cateva luni .ce i se poate intampla sotului? multumesc
Cel mai recent răspuns: IONICA VADUVA , utilizator 09:01, 12 Decembrie 2013
In situatia expusa,la cererea creditorului,executorul judecatoresc poate demara procedura executari silite asupra bunurilor in evidenta debitorului ,bunuri mobile/imobile/conturi/drepturi salariale-prezente si viitoare,pana la concurenta sumei de recuperat
In principiu dupa 5 ani datoria este prescrisa (daca pe parcurs nu au facut nicio actiune de recuperare) iar daca nu aveti nimic pe numele Dvs nu vor avea ce sa execute.
In mod normal stiu ca datoriile se prescriu dupa 3 ani, dar trebuie cunoscut si faptul ca daca va fost comnicat in aceasta perioada situatia datoriilor sub diverse forme se prelungeste automat cu inca trei ani.In ceea ce priveste recuperarea datoriilor au mijloace de a bloca tot ce gasesc disponibil in conturi sau bunuri, alocatia de crestere copil stiu ca nu poate face parte din categoriia veniturilor ce pot fi executate, insa daca sotul se va reangaja poate avea poprire pe salariu.
Succes
PS. Ca si recomandare( desi si eu am rate si credite) e bine sa nu ne avantam mai mult decat putem duce.:">

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita ancamois ancamois poate o firma de recuperare creante sa imi faca proprire pe salar daca am o datorie,mai exact am luat o masina de spalat cu buletinul si nu am achitat.....am ... (vezi toată discuția)
Firma de recuperari creante morariualexandru morariualexandru Buna ziua!Acum cativa ani,am facut un credit de nevoi personale pe 5 ani iar dupa 4 ani nu am mai putut plati deoarece am ramas fara servici.Banca a vandut ... (vezi toată discuția)
Executare silita- credit contractat inainte de casatorie danieldobre danieldobre Buna seara ma numesc Dobre Daniel , din Ploiesti va rog daca ma puteti ajuta cu urmatoarea problema sotia mea inainte de casatorie, a facut un card de ... (vezi toată discuția)