avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 266 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Schimbare statut din neplatitor in platitor de TVA
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Schimbare statut din neplatitor in platitor de TVA

Am un SRL care in luna noiembrie a depasit plafonul care ii permitea sa fie neplatitor de TVA. datorita unei intarzieri, nu am depus 010 in termen de 10 zile de la inchidereal lunii si l-am depus cu intarziere. am platit amenda de 500ron, insa contabila firmei mi-a spus ca, datorita depunerii cu intarziere a declaratiei de modificare a statului de platitor de TVA, in luna noiembrie nu voi putea deduce TVA insa exista riscul ca cei de la Fisc sa ma puna sa colectez TVA-ul. acest lucru mi se pare o greseala. din moment ce nu pot deduce TVA nu ar trebui nici sa colectez. imi puteti spune daca este corect, daca intr-adevar voi putea ajunge in situatia sa colectez TVA fara a putea deduce, doar pentru ca am depus cu intarziere 010? vam ultumesc
Cel mai recent răspuns: CONTABIUM , Contabil 16:59, 12 Decembrie 2013
Buna seara,

Este improbabil sa vi se impuna colectarea taxei in noiembrie, din moment ce depasirea plafonului este constatata la sfarsitul lunii noiembrie.
Ati suportat amenda pentru nedepunere si nu exista nici o egatura intre depunerea cu intarziere si colectarea taxei pentru luna noiembrie. Veti primi in curand decizia de inregistrare si certificatul de inregistrare in scopuri de TVA.
As fi curios care este temeiul legal la care s-a gandit contabila dvs. Poate ni-l spuneti si noua.

Numai bine

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plafon 35000 euro ani_muresan2000 ani_muresan2000 am depasit plafonul de 35000 euro la cursul de la data aderarii in luna decembrie 2009 ,cu ce data voi deveni platitor de tva si ce operatiuni contabile ... (vezi toată discuția)
Plafon 35000 eur tva dozo dozo Va rog sa ma lamuriti in urmat.speta; -am preluat contabilitatea unei firme pe 17august, neplatitoare de TVA -am depistat ca in luna iunie a atins plafonul ... (vezi toată discuția)
Srl declarat inactiv celeonora celeonora Buna seara, Detin un srl ce a fost declarat inactiv in luna februarie 2014 , in conditiile in care societatea are datoriile esalonate pt 60 luni,iar la ... (vezi toată discuția)