avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 430 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cursuri de igienã
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cursuri de igienã

Sunta agajață a unei firme de panificație. Angajatorul mi-a cerut 80 de lei pentru plata unui curs de igienă, în urma căruia o să obțin o diplomă. Pe ce temei legal îmi sunt ceruți acești bani? Nu angajatorul trebuie să suporte plata unui astfel de curs? Vă mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 14:22, 19 Decembrie 2013
Păi asta este treaba, căci eu sunt agajată de mai bine de 3 ani. Urmarea acestui curs nu este o condiție de angajare. Banii i-am dat angajatorului, nu celui care organizează cursul!
Și da, cursul pe care trebuie să-l urmez, este inițiativa angajatorului!
Mentiunea mea este corecta. Lucratorul respectiv (deja angajat la o firma de panificatie) nu are dreptul legal (dpdv al prevederilor MS) sa desfasoare o activitate in cadrul respectivei firme, altfel dacat urmand un curs de igiena organizat de catre institutia de sanatate publica.
O eventuala actiune in instanta de judecata, nu poate da o alta interpretare, decat cea prevazuta in Legea ssm, in conditiile in care se va dispune o expertiza tehnica judiciara in specialitatea protectia muncii si/ sau medicina muncii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sanatatea salariatilor panzarumitica panzarumitica la societatea la care lucrez, conducerea acesteea solicita incepand de luna aceasta ca orice concediu medical sa fie urmat de un control medical la medicul de ... (vezi toată discuția)
Cursuri de igiena obligatorii ContSters159316 ContSters159316 in industria alimentara , cursurile de igiena sunt obligatorii pentru salariatii cu CCM pe perioada nedeterminata. anagajatorul plateste aceste cursuri . ... (vezi toată discuția)
Fisa de aptitudini pentru angajare monica1florentina monica1florentina Buna ziua,am o nelamrire in legatura cu fisa de aptitudini si protectia muncii....pentru angajarea in strainatate ,angajatorul ma pune sa imi fac fisa de ... (vezi toată discuția)