avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 661 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Recuperare paguba
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Recuperare paguba

buna ziua,
in urma unui incendiu am avut o paguba stabilita prin expertiza contabila la o anumita valoare. Am rugamintea sa-mi spuneti daca in eventualitatea ca voi castiga i instanta recuperarea sumei din expertiza contabila, aceasta va fi impozitata??? si va trebui sa platesc TVA???
Cel mai recent răspuns: AdamCosti , utilizator 11:36, 18 Decembrie 2013
Cine e partea din proces care cere despagubirea, persoana fizica sau juridica?
Nu se plateste impozit pe despagubiri, sigur nu platiti TVA, dar daca e persoana juridica banii intra in firma si de-acolo daca-i scoateti dividende, platiti impozit, sigur.
Depinde, nu stiu care e situatia si finalitatea.
Ultima modificare: Joi, 12 Decembrie 2013
Liliana Gradinaru, Avocat
Multumesc de raspuns
Este vorba de un proces intre 2 societati comerciale!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Diferenta impozit profit si impozit venit adina23 adina23 care este diferenta intre impozitul pe venit si impozitul pe profit? O societate comericla le plateste pe amandoua? Vreau sa imi deschid un srl. care din ele ... (vezi toată discuția)
Speta contabila - vanzare cereale mussette22 mussette22 Buna ziua, Va prezint o speta cu rugamintea daca ma puteti ajuta. O societate comerciala platitoare de TVA achizitioneaza cereale de la persoane fizice pe ... (vezi toată discuția)
Deschiderea unei florarii luizaaa luizaaa buna ziua!s dori sa deschid o florarie si nu stiu ce este mai bine :o societare (SRL)sau un PFA?ce acte si avize imi trebuie sa deschid? (vezi toată discuția)