avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 372 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... legea 10 -despagubiri ,restituirea proprietatilor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

legea 10 -despagubiri ,restituirea proprietatilor

buna ziua tuturor,intreb si eu daca exista cineva care are solutionat dosarul de despagubire ce tine de aceasta lege 10.cazul meu e ca avem dosarul la bucuresti la autoritatea NRP si e in stadiul de analiza ,zic ei ,ce ma intereseaza ,daca cer ajutorul unui avocat se poate urgenta procesul acestui dosar sau ei tin de ritmul lor si nu se poate avea acces la el?
multumesc anticipat .
Cel mai recent răspuns: fgs , utilizator 17:06, 6 Aprilie 2009
Puteti sa cereti ca instanta sa dea dispozitie in locul autoritatii careia i-ati depus notificarea, se va rezolva muuuult mai repede.
conform iccj pentru moment (spun asta pentru ca sunt deja judecate la cedo hotararile viasu, faimblat, katz si mai recent denes) instantele nu mai pot stabili cuantumul despagubirilor ci trebuie evaluatorul agreat sa faca asta conf. prevederilor l.247/2005. daca se argumenteaza cum trebuie si instanta intelege cum e cu art.46 din conventie si art.11 si 20 din constitutie atunci se va dispune expertiza judiciara si treaba intr-adevar va merge muuuult mai repede.
daca instanta nu intelege singura posibilitate este sa dati in judecata anrp-ul pentru a solutiona dosarul. poate se poate face o analogie cu o hotarare a iccj care la un moment dat a spus ca datorita "refuzului nejustificat" de a solutiona cererea de restituire in natura, instanta poate dispune restituirea in locul autoritatii adica primariei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere de revizuire gheorghesandu gheorghesandu buna seara am obtinut o sentinta la curtea de apel prin care ccsd si anrp sant obligate sa-mi solutioneze dosarul de despagubire in termene precise , scurte ... (vezi toată discuția)
Neconstitutionalitate art. 17 alin. 1 lit. a) din noua lege a proprietatii nr. 165/2013 tcnz tcnz Buna ziua Doresc sa invoc in procesul meu exceptia de neconstitutionalitate a art. 17 alin 1 lit a din L165/2013 Este corecta motivarea de mai ... (vezi toată discuția)
Ril admis themis themis ICCJ s-a pronuntat, prin Decizia nr.27/2011, in sensul ca: [i]Acţiunile în acordarea de despăgubiri băneşti pentru imobilele preluate abuziv, imposibil ... (vezi toată discuția)