avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1143 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Semnatura falsa
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Semnatura falsa

am lucrat la o firma ,care ne-a dat preavizul cu doua zile inainte de inchiderea punctului de lucru. nu am semnat acest preaviz nici unul dintre noi. ne-am adresat ulterior ITM pentru ca nu ne-am primit drepturile salariale cuvenite. Acum am primit raspuns de la acestia(ITM), ca angajatorul a prezentat preavizele cu semnaturile noastre, si ca drepturile salariale au fost compensate cu zile libere din partea angajatorului lucru care nu este adevarat. intrebarea mea este daca avem dreptul in instanta sa cerem daune morale, intrucat putem dovedi cu martori si cu acte ca angajatorul nu spune adevarul si se sustrage de la plata drepturilor care ni se cuvin. va multumesc
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 18:08, 12 Decembrie 2013
Contestati raspunsul la ITM prezentand pozitia dvs. concomitent cu actiune in instanta de judecata ptr recuperarea drepturilor salariale. Semnarea in fals constituie infractiune si este pedepsita conform prevederilor codului penal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie ioan-s ioan-s daca mi-am dat demisia fara preaviz mai am dreptul la salariul pe ultima luna si la plata concediului de odihna neefectuat si plata pt munca prestata in zilele ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna in perioada de preaviz samanta samanta Buna dimineata, va rog sa imi spuneti, in baza carui articol din lege pot solicita efectuarea concediului de odihna in perioada de preaviz. Mentionez ca ... (vezi toată discuția)
Drepturi salariale in cazul disponibilizarii cami64 cami64 Buna ziua, Am nevoie de un sfat: Compania la care am lucrat m-a disponibilizat, motivul invocat fiind situatia economica a companiei(mentionez ca in luna ... (vezi toată discuția)