avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 829 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Am mare nevoie de ajutor/sfat va rog
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Am mare nevoie de ajutor/sfat va rog

Buna seara , in seara aceasta am primit o instiintare de la Judecatorie.Aceasta spune :

Materia: Civil
Stadiul procesual al dosarului : Fond
Obiectul dosarului : plangere contraventionala

Sunt chemat ca martor iar eu nu inteleg de ce .. nu am cunostinta despre acest domeniu, insa va pot spune ca doar ce am terminat un proces de pensie alimentara cu tatal meu, pentru ca asta sa se termine a fost nevoie sa merg la un executor iar acesta sa actioneze in instanta .. ceva de genul,oare pentru asta sa fiu chemat ca martor ? Va rog sa-mi raspundeti mai " pe limba mea " daca pot spune asa :). Mai jos in citatie pe ultimul rand scrie " cel citat este prezumat ca are in cunostinta si termenele de judecata ulterioare aceluia pentru care citatia i-a fost inmanata " singurul proces la care am participat este acela cu tatal meu, pentru pensie alimentara . Multumesc

Ultima modificare: Joi, 12 Decembrie 2013
AlexandruGeorge, utilizator
Cel mai recent răspuns: AlexandruGeorge , utilizator 19:30, 12 Decembrie 2013
Cineva a săvîrşit o contravenţie. A fost amendat şi a contestat procesul verbal prin plîngere la instanţă. Acea persoană vă cheamă ca martor. Dacă nu vă prezentaţi la termenul indicat, instanţa va dispune aducerea dumneavoastră cu mandat (însoţit de jandarm, care vă va căuta acasă în ziua fixată de instanţă). Puteţi fi amendat pentru refuzul de a vă prezenta în faţa instanţei, indiferent de faptul că ştiţi sau nu ştiţi ceva despre săvîrşirea acelei contravenţii.

Prin urmare, e mai bine să vă prezentaţi.
Multumesc, dar nu stiu de cine as putea fi chemat,nu am asistat la asa ceva :),chiar nu stiu de ce,dar am o intebare, de ce nu se mentioneaza si numele

P.S : Mai jos in citatie pe ultimul rand scrie " cel citat este prezumat ca are in cunostinta si termenele de judecata ulterioare aceluia pentru care citatia i-a fost inmanata " singurul proces la care am participat este acela cu tatal meu, pentru pensie alimentara .
Ultima modificare: Joi, 12 Decembrie 2013
AlexandruGeorge, utilizator
E sanatos sa va duceti si veti afla acolo despre ce este vorba. Si acolo puteti spune ca nu aveti idee de situatie. Dar este necesar sa va prezentati. Eu va sfatuiesc sa nu va alertati sau ingrijorati.
Multumesc,bineinteles ca asa o sa fac, cu scuzele de rigoare va spun ca nu am fost atent si am uitat sa mentionez inca un lucru, nefiind cunoscator nu am luat in considerare o mica parte pe care ulterior am aflat ca ar putea insemna ceva si as putea sa imi dau seama ce.

Obiectul dosarului : plangere contraventionala CT 015934 , paote fi vorba de o masina cu placuta de inmatriculare avand numere rosii ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara.. azi am primit de la posta o citatie. in care spune.. ... StoianAdr StoianAdr Buna seara.. Azi am primit de la posta o CITATIE. in care spune.. Sunteti chemat in aceasta instanta camera sala... etc in data de 8 dec. 2021 in calitate de ... (vezi toată discuția)
Citarea in procedura civila andreeaflorea83 andreeaflorea83 Buna ziua! Am o intrebare legata de \\"citarea\\" in NCPC( aceeasi nelamurire aveam si cu vechiul cod). Daca s-a citat partea pentru primul termen de judecata, ... (vezi toată discuția)
Un mister neelucidat...un proces intre asigurari.va rog sa imi spuneti despre ce e vorba. Teona1993Ioa Teona1993Ioa buna.am nevoie urgenta de o exlpicatie. logodnicul meu primeste de ceva timp citatii in urma unui accident rutier,precizez ca nu au fost victime,din anul ... (vezi toată discuția)