avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 748 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Program de vizita minor stabilit prin Hotarare de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Program de vizita minor stabilit prin Hotarare de Divort

Buna seara tuturor.Astazi de dimineata,la serviciu am fost anuntati despre faptul ca va trebui sa recuperam in data de 14 si respectiv 21 decembrie 2013 anumite zile cind vom fi liberi,practic de sarbatori.
Eu,insa sunt divortat si am un copil pentru care platesc o pensie alimentara si pe care prin Hotarire Judecatoreasca am dreptul sa-l vad odata pe luna,respectiv in a doua simbata a fiecarei luni intre orele 10 si 19.
Pe baiat nu l-am vazut nici in noiembrie datorita unor probleme medicale pe care le-am avut amindoi.
Aceasta schimbare de program ma pune in dificultate putin,in sensul ca si angajatorul a comunicat destul de tirziu aceasta schimbare de program.
In Codul de Conduita al angajatului firmei scrie ca INTERESUL FIRMEI primeaza fata de interesul personal al angajatului.
Nu mai am zile de concediu de odihna pentru anul 2013 si din aceasta cauza vreau sa cer o zi de concediu fara plata.
Conform C.C.M.aceasta cerere trebuie argumentata. Trebuie sa atasez la cererea de concediu Hotarirea Judecatoreasca sau doar sa scriu despre ea?
Este necesar sa atasej aceasta Hotarire Judecatoreasca?Am dreptul sa cenzurez anumite aspecte din textul de Hotarire?Daca nu gasesc Hotarirea definitiva am dreptul sa atasez comunicarea in ceea ce priveste raminerea in pronuntare?
Poate firma sa nu-mi aprobe aceasta zi de concediu fara plata? Nu lucrez intr-un sector de foc continuu si nici nu am functie de conducere. Ce solutii am pentru rezolvarea acestei probleme.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:53, 13 Decembrie 2013
Daca asa se solicita, atunci atasati copie de pe hotararea de divort la cererea de acordare a CFP.

Exista si posibilitatea ca angajatorul sa nu va aprobe asa ceva.

Totusi, poate reusiti sa vorbiti cu fosta sotie sa va lase sa-l vedeti duminica, avand in vedere schimbarea de ultimul moment.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu fara plata crucy crucy Am facut cerere de concediu fara plata si mia fost refuzata verbal ,fara a-mi spune motivul. Ce pot face sa raman in concediu fara plata ? (vezi toată discuția)
Concediu fara plata remus39 remus39 Am si eu nevoie de un mic ajutor; Ce se intampla daca am depus o cerere de concediu fara plata si nu mi-a fost aprobata inca din prima zi fara a mi se da nici ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil pana la 2 ani Voxaledana Voxaledana Buna ziua! Va rog sa ma ajutati in urmatoarea situatie: Angajata firmei a nascut, cele 42 zile s-au implinit in 05.08.2009, pana aici ea are concediu medical ... (vezi toată discuția)