Buna ziua. Sora mea este casatorita,si ar vrea sa stie daca ar puteat sa dau in judecata pentru pensie alimentara inainte de divort pentru ca el refuza sa dea vreun ban pentru copil , specific ca el nu munceste nicaieri sta cu parintii lui si nu are venit, rezolva ceva cu pensia alimentara , daca el are dreptul la ore de vizita m-ar interesa cam la ce timp s-ar face vizitele si cat timp are voie sa-l tina ,copilul are 6 luni acum
Da, il puteti actiona in instanta numai pt pensie, taxa de timbru e de 20 de lei, cererea se depune la judecatoria pe raza cereia va aflati domiciliul. Pensia ce se va stabili se va raporta la salariul minim pe economie daca el nu are venituri.
Daca nu va intelegeti amiabil in privinta vizitei, tatal va actiona in judecata daca vrea, instanta va fixa un program si functie de varsta copilului. Probabil ca vizitele se vor desfasura mai mult in locuinta unde sta copilul.
Puteti cere si stabilirea locuintei copilului la dvs, pt asta mai dati 20 de lei.
Puteti incepe divortul ca va costa doar 100 taxa de timbru pt toate capetele de cerere daca cereti desfacerea casatoriei din vina lui sau 200 de lei daca ajungeti la un divort prin acord sau culpa comuna.
Care e logica demersului? Are bunuri de executat? Sanse de angajare?
Cu dreptul de vizita, depinde de multe: ce solicita partile, cat timp au stat cu copilul, cat de mare e dorinta lor de a creste copilul, cat de devreme sau tarziu solicita, care e reactia copilului, cum argumenteaza fiecare parte...
Pana acum, nu prea stim astea. Poate lua copilul 2 ore, il poate lua cate 2 zile... de la caz la caz.
Divort si custodie
ana2006
sunt divortata din 2007 custodia o am eu totala ptr ca tatal era plecat in strainatate cand sa dat sentinta nu are drept de vizita, nimic.si nici nu a platit ... (vezi toată discuția)