Buna seara, este prima data cand scriu pe acest forum. sunt divortata de 1 luna , avand hotarare definitiva si irevocabila. Minorul mi s-a incredintat mie, tatal necerand program de vizitare in cadrul procesului de divort. deasemenea , precizezez ca in hotararea judecatoreasca nu este stipulat nimic in legatura cu programul de vizitare.
Tatal copilului actualmente locueste in Italia, nu a platit deloc pensie alimentara.
Intruna din zile m-am pomenit cu el la poarta , cu scandal ca doreste sa viziteze minorul .
intrebarea mea este: daca , neplatind pensie alimentara si neavand program de vizitare , conform legii, eu sunt obligata sa il arat atunci cand vrea si cat vrea el?
Nu.
Daca vrea sa viziteze minorul, are nevoie de o intelegere amiabila ( la notar sau in instanta) cu dvs. sau de o hotarare judecatoreasca ( sa va dea in judecata pt. drept de vizita).
Nu are legatura cu pensia alimentara, despre asta exista chiar si o infractiune, abandon de familie, si puteti sa ii faceti plangere penala ( daca aveti hot.jud. sau intelegere amiabila la notar/instanta cu privire la plata unei pensii) daca nu isi indeplineste atributiile in termen de doua luni, cu rea credinta.
Daca va intelegeti amiabil in modalitatile de mai sus pentru vizita, sfatul meu e sa se mentioneze in act ca solicitati prezenta dvs. in timpul vizitei, mai ales ca sta in alta tara...
Copilul minor
floraresu
am o fetita de opt ani care imi este incredintata printr-o hotarire judecatoreasca definitiva si irevocabila. relatia a fost una de concubinaj.mentionez ca ... (vezi toată discuția)