avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 756 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... LAMURIRI CU PRIVIRE LA PENSIA ALIMENTARA COPII
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

LAMURIRI CU PRIVIRE LA PENSIA ALIMENTARA COPII

Sunt o mama divortata , am ramas insarcinata si sotul pur si simplu nu a dorit copilul si pentru ca eu m-am incapatanat sa pastrez sarcina , el a divortat desi legea nu permitea asta , oricum e de neimaginat cum arata acea hotarare judecatoreasca de divort , in fine dupa 8 ani doreste sa isi vada copilul desi nu am cerut pana acum pensie alimentara , acum ce doresc sa stiu ce pensie alimentara ii pot cere acum dupa 8 ani si ce drepturi ii poate oferi tatalui faptul ca va plati pensie alimentara .
Doresc raspunsuri foarte bine documentate , multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: againstPAS , utilizator 10:21, 31 Martie 2015
Hotararea de divort initiala prevedea pensie alimentara? Daca da, ii puteti cere pensia prevazuta in acea hotarare, pe ultimii trei ani, doar, restul fiind prescrisa. Faptul ca va plati pensie alimentara nu ii confera tatalui alte drepturi, decat cele pe care le are deja, dar de care nu a facut uz pana la aceasta varsta. Daca va intelegeti amiabil pentru plata pensiei, adica la notar, discutati inainte cu acesta ce anume doriti fiecare dintre parti.
Daca in hotararea de divort nu este prevazuta pensia copilului, trebuie sa deschideti acum o actiune in acest sens.
Nu exista din punct de vedere legal o legatura de cauzalitate tatal intre plateste pensia alimentara, isi vede copilul. Ca sa va poata raspunda cineva, trebuie sa dati mai multe detalii.
Acum 8 ani ati solicitat, s-a stabilit vreo pensie? daca nu, nu puteti cere retroactiv nimic. Puteti solicita sa se stablileasca insa pentru viitor. Tatal are dreptul sa pastreze legaturi personale cu copilul. Ar fi bine asa cum sugereaza userul irina sa incercati initial sa va intelegti amiabil. Daca de ex nu va intelegeti cu privire la cand, cum sa-si vada domnul copilul, dansul va putea solicita un program de vizita al minorului in contradictoriu cu dvs in instanta. Ceea ce nu e de dorit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refuzul tatalui privind semnarea unui acord juliaeva juliaeva Bună seara Sunt divorţată şi am o fetiţă care este incredinţată mie , hotărârea fiind definitivă şi irevocabilă. Problema mea este că aş dori ... (vezi toată discuția)
Divorț cu minor la notar ! am contradicții cu soția privind ... Angel2022 Angel2022 Divorț cu minor la notar ! Am contradicții cu soția privind divorțul la notar. Ea dorește să păstreze numele meu de familie și să nu plătească ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara florinda florinda In 2006 in urma divortului ,fiica mea a fost incredintata tatalui sau in urma audierii ei si a solicitarii acesteia de a sta cu tatal sau. Prin hotararea de ... (vezi toată discuția)