avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 701 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract vanzare-cumparare - anulare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract vanzare-cumparare - anulare

Buna ziua.Am o mare problema si va rog din tot sufletul sa imi dati un sfat,nu cunosc nici un avocat si nu stiu cum sa procedez corect.In anul 2000 parintii ne-au facut (mie si sotului)contract de vanzare cumparare pe 3/4 din casa lor,contract cu clauza de uzufruct viager si intelegere verbala ca noi ii vom ingriji pana la moartea lor.Celalalt sfert l-au vandut nurorii deoarece baiatul lor a decedat in 1983,la 28 de ani.Contractul s-a facut ,dar noi nu le-am dat nici un ban,desi in contract scrie ca le-am dat 90.000.000 lei.Intre timp sotul si-a schimbat serviciul,anturajul ,obiceiurile si am ajuns in septembrie 2013 sa divortam din cauza consumului de alcool si a violentei verbale a lui.Am custodia exclusiva a copiilor,nu a plecat si nici nu vrea sa plece din casa agatandu-se de acel act si de faptul ca in 1998 am marit o camera,iar in 2002 am mai construit o camera,un hol si o baie,dar pe aceste constructii nu exista nici un act. In 2012 tata a murit in urma unui accident vascular,al carui autor moral il consider pe fostul sot.Daca fac partaj,din cauza consumului de alcool si a anturajului nu stiu ce se va intampla cu partea de casa care ii va reveni(are credit la Provident si la Otpbank pe care nu le-a mai achitat,pensia alimentara trebuia platita retroactiv,dar n-am primit un leu pana acum) Mama mea poate cere in instanta anularea actului de vanzare cumparare,se poate face acest lucru?Traim cu frica in san deoarece na ameninta "ca ne omoara ,ca ne da foc la casa,ca vom arde ca soarecii".Am doua plangeri la politie,de doua ori am apelat 112,in timpul divortului si dupa pronuntarea lui. Va multumesc pentru raspuns si va doresc tuturor o zi buna
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 12:15, 13 Decembrie 2013
E complicata situatia, poate trebuia actionat mai devreme.
Cereti un ordin de protectie, evacuarea coproprietarului violent... pana la analiza contractului.
Pentru anulare act, trebuie vazuti mostenitorii, actul, ce dovezi aveti.
Va pot spune generic ca se poate, dar nu stiu daca in cazul dv. se poate si cat de usor sau de dificil este. Asa ca mergeti cu actul in mana la cineva care nu analizeaza generic si teoretic, ci practic care sunt costurile, daca le puteti suporta, cares unt timpii etc.
Uneori, partea adversa nu are resurse financiare si atunci... nu are rost sa atacati inutil un act. Depinde de multe aspecte ce tin de interiorul familiei dv.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divorț cu minori. am șanse, ca tată, să obțin domiciliul copiilor la mine dacă dovedesc că mama e adulterină și consumă alcool? Tiristor Tiristor După o căsnicie de 21 de ani,din care au rezultat 2 copii de 12,respectiv 15 ani.... Am descoperit ca soția a furat bijuteriile familiei,si are un amant de ... (vezi toată discuția)
Cum pot da afara pe cineva din casa mea? A.R18 A.R18 Sunt proprietara unui teren si a casei construite pe acest teren. Sotul meu a decedat dar nu am facut niciun act pt mostenire si nimic de acest gen pt copiii ... (vezi toată discuția)
Dreptul de proprietate paula38 paula38 Problema mea este un pic mai complicata,in anul 2002 bunicii mi-au vandut o casa,in contract era trecuta o clauza de abitatie pt o camera in favoarea fiicei ... (vezi toată discuția)