avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 626 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Contract prestari - servicii...
Discuție deschisă în Executare silită

Contract prestari - servicii...

Buna ziua,
A-si aprecia foarte mult daca ma puteti lumina un pic in problema pe care o am, si totodata daca ma puteti sfatui, ce metode sa adopt.
Anull trecut, in iulie am incheiat un contract de prestari - servicii ( timplarie aluminiu pentru un imobil in Bucuresti ), pe scurt, in contract se specificau urmatoarele: termen de executie 45 de zile, facturare 20 % cu titlu de avans iar 80 % la livrare. Din anumite motive ( ce au tinut strict de beneficiar) livrarea s-a facut undeva la finele lui septembrie, dar nu asta este problema. Initial obligatiile contractuale au fost respectate de ambele parti, adica noi am facturat avansul, am inceput lucrarea iar ei au achitat factura de avans. Totul bine si frumos, pina la livrare, cind din mai multe motive...( acum inteleg de ce ), nu s-a dorit semnarea procesului verbal de predare-primire, si s-a tot aminat, ba ca nu este in localitate, ba ca maine...ba ca...in final nu s-a mai semnat...
Din sept anul trecut , relatia se limiteaza la telefoane in permanenta, la cre mi se spune ca inca nu a primit banii de la investitor si ca nu are de unde sa ne plateasca. Printre altele , fara nici un fel de exceptie, fiecare weekend il petrece afara din tara...ca sa nu mai spun ca si-au schimbat sediul social si nici macar nu s-au deranjat sa ne comunice acest lucru.
In momentul de fata detin, contractul si anexele aferente, factura de avans deja achitata, factura finala ( facuta in februarie de abea ) acceptata si semnata, si atit...
Spuneti-mi va rog, ce pot face in acest caz? Am apelat la o societate foarte "respectabila" care mi-a cerut 1000 euro avans si procentaj la fiecare incasare...conditii pe care nu le pot accepta...din mai multe motive lesne de inteles...
Sfatuiti-ma va rog, cum ipot face aceasta societate sa plateasca sumele ce ne datoreaza?
Societatea este romana, insa reprezentantul nu.
Va multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: woodart , utilizator 08:48, 7 Aprilie 2009
adresativa instantelor judeatoresti. luati legatura cu un avocat pentru recuperarea creantelor.
numai sa aveti ce bunuri executa

av zaharia florin.
Cu ajutorul facturii semnata si acceptata de societatea debitoare, dar si a contractului, va trebui sa actionati pe calea unei somatii de plata, in baza Ordonantei 5/2001. Instanta va putea emite astfel un titlu executoriu pe care il veti prezenta unui executor judecatoresc. Se va proceda la executarea silita a debitorului.
Nu are importanta cine sunt asociatii si/sau administratorii societatii, intrucat aceasta are o personalitate juridica proprie. Datoria este a societatii.
Sunt deacord ca aveti nevoie de un avocat care sa va sprijine interesele in tot procesul de recuperare a creantelor.
Mult succes!
Va multumesc frumos.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare garantie buna executie de la firma in insolventa nicu 2009 nicu 2009 Am nevoie de ajutor specializat,eventual colaborare.Am facut lucrari de timplarie pvc la o firma care intre timp a intrat in insolventa.La fiecare factura mi ... (vezi toată discuția)
Debitor ce nu achita factura Laura U Laura U Buna ziua. Pe scurt: avem o problema cu o pers fizica ce nu achita o factura scadenta la 30.11.2018 pe motiv ca mobilierul nu este montat corespunzator si nu ... (vezi toată discuția)
Somatie de plata..ajutor... deea_lex deea_lex tot pierd somatii de plata pe motivul ca nu fac dovada primirii facturilor de catre debitor. este adevarat ca societatea la care lucrez nu si-a parstrat in mod ... (vezi toată discuția)