avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 719 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita

Am executat asociatia de proprietari pentru suma datorata mie, cf hotararii judecatoresti. Stiind ca ultima calitate a responsabilului este corectitudinea, am avertizat executorul. Din 28.10.2013, pana in 13.12 nu a achitat debitul integral.
Am cerut actualizare, dar s-a facut pe o perioada scurta, 2012-2013. asa a considerat executorul.
Avand in vedere ca debitul exista din 2008, iar decizia este din februarie 2013- as vrea sa stiu ce as putea cere, deoarece cei 61 lei, nu l-au convins pe debitor sa achite (caci nu da din banii lui, ia de la ceilalti!)
Cel mai recent răspuns: courvoisier , utilizator 00:14, 21 Decembrie 2013
Ati executat sau inca nu asociatia ca nu se intelege din mesajul dvs?

Debitul tb actualizat cu rata inflatiei din 2008 de catre executor, daca nu se dispune altfel prin hotararea judecatoreasca.

Daca doar ati somat asociatia, atunci puteti proceda la aexecutarea acesteia prin poprirea contului.
Va multumesc, Este o informatie foarte pretioasa, deci din 2008! pe de alta parte, nu este posibil, sa popresc nimic, pentru ca asociatia nu are nici un cont si tot fondul de rulment a fost declarat de ani de zile epuizat (fapt care nu este adevarat, dar asa este cand o singura persoana ocupa toate posturile/functiile in asociatie). Am sa incerc sa cer executorului acest lucru, dar oare nu trebuie sa ma feresc sa conteste suma reprezentand actualizarea? Am atentionat de la inceput ca nu sunt oameni corecti....a trebuit sa insist eu pentru o actualizare.
Ultima modificare: Duminică, 15 Decembrie 2013
courvoisier, utilizator
Riscul de contestatie exista oricum, indiferent ce se calculeaza si cum sau daca nu se calculeaza nimic, asa ca nu aveti cum sa faceti in asa fel incat sa nu formuleze contestatie la executare. Cu alte cuvinte, faceti calculele pe care le considerati corecte, solicitati ceea ce credeti ca vi se cuvine si daca formuleaza contestatie...asta e, mai trebuie sa se si admita, nu?
In concluzie, primire somatie la asociatie pe 28.10.2013, actualizare 61 lei la debit total de 1900 lei,inclusiv cheltuieli executare, achitat pana in 03.12.2013 apr.1200 lei, si nimic nu se mai intampla. asociatia este sub conducerea unui om care nu a respectat legea in toata viata sa, a avut si functii publice. Am avocat, la executare, pt ca stiam ca nu va fi corect. Iata ca nu stiu ce sa mai fac. Cred ca executorul plange de mila debitorului. O singura persoana are totul sub control! Restul, cred si nu cerceteaza!
Nu se poate actualiza de la data debitului. Daca in Titlu executoriu se decide si actualizarea, se face de la data depunerii actiunii la Instanta, daca nu, de la data ramanerii definitive a hotararii.

Puteti face poprire direct la proprietari, pentru cota de intretinere datorata asociatiei. asa se practica. Nu e tocmai legal, dar unii executori asa procedeaza si are succes.

Alte discuții în legătură

Hotarare judecatoreasca monamour monamour Ma confrunt cu urmatoarea problema: niste rude au intampinat probleme in achitarea cotelor de intretinere pe parcursul anilor 2012-2013, drept pentru care au ... (vezi toată discuția)
Reactualizare suma Alina-Adriana Visirin Alina-Adriana Visirin De la ce data trebuie actualizata o suma de bani cu rata inflatiei, avand in vedere ca in ordonanta de plata instanta ordona: \"Someaza pe debitoare sa ... (vezi toată discuția)
Stergere penalitãti întretinere mogyo_1 mogyo_1 Curând am aflat de o problemă a părinților mei și anume că au penalități foarte mari la întreținere. - În anul 2008, luna mai, au ... (vezi toată discuția)