avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 931 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Recuperare datorie prescrisa de instanta
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Recuperare datorie prescrisa de instanta

Buna seara,

Va rog daca se poate sa ma ajute cineva in urm.problema, sunt administrator a unei Asociatii de proprietari pe care am preluat-o in oct 2011 inca de atunci am vazut ca sunt f multi restantieri si din acest motiv Asociatia a ramas fara caldura, ba chiar risca sa ramana si fara apa rece. Motiv pt care am luat urm.masuri:
- am dizolvat asociatia care initial era pt 3 scari si am infiintat o noua Asociatie pt scara pe care de astfel am si preluat-o
- am facut notificari la toti restantieri care nu a avut niciun efect
- i-am dat in judecata
In prezenta sau terminat toate procesele dupa circa 1si 3 luni si la fiecare ap s-a castigat doar 1/4 din suma, deoarece diferenta cica s-a prescris.
ex: ap.cu 40000 - s-a castigat doar 10000.
Mentionez ca datoria a acumulato din 2005 - pana in prezent, proprietarul a mai facut cateva plati in parcusul acestor ani , dar datoria din 2005 - 2009 tot s-a prescris.
intrebarea mea este? mai pot face ceva sa recuperez acesti bani?si care ar fii modalitatile? pot da in judecata vechea conducere pt ca nu i-au dat pe restantieri in judecata in termenul legal astfel incat nu s-ar fii ajuns aici.

Va multumec anticipat,
Cel mai recent răspuns: johnpescar , utilizator 17:59, 17 Decembrie 2013
In procesul verbal in care sa stabilit desprindera din asociatia veche trebuie consemnat datorii penalitati sume de plata de incasat etc.Contestati sumele preluate de la vechea asoc,sume care teoretic ar trebui imputate presedintellui,comitetului cenzorului etc.
macoveiv a scris:


Contestati sumele preluate de la vechea asoc,


Care este temeiul legal al eventualei contestatii impotriva sumelor preluate de la vechea asociatie?
Daca autorul topicului detine competenta, exercita responsabilitatea si atributiile de administrator de imobil,pe cale de consecinta nu are autoritatea sa conteste sumele preluate
Conform norme in vigoare reprezentantul legal al asociatiei de proprietari este preseditele de asociatie ,care detine autoritatea si competenta sa reprezinte si sa apere interesele asociatiei de proprietari inclusiv in instanta de judecata

Chestia este ca preluarea unei asociatii cu active si pasive, nu este asemanator cu a cumpara un apartament lipsit de sarcini . Daca constituirea asociatiei a fost posibila pe un condominiu, intrebarea este daca proprietarii care fac parte din noua asociatie nu sunt singurii raspunzatori de situatia creata. Adica se vede treaba ca au preluat cheltuielile condominiului si degeaba cauta vinovati in alta parte, trebuiau sa ii preocupe viitorul lor.

Fostii membri ai comitetului executiv in frunte cu presedintele sunt vinovati daca nu au convocat adunarea generala anuala, daca nu a eliberat adeverinte, etc. .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Repartizare sume fraudate in asociatie Draganleia Draganleia Buna seara, sunt membra unei asociatii de proprietari. Sunt debransata din 2002 de la termoficare si gaze si din 2010 de la apa canal In urma unei fraude a ... (vezi toată discuția)
Datornici la intretinere EDI_GAVRILA EDI_GAVRILA Ce se poate face daca un proprietar de 6 ani nu vrea sa plateasca intretinerea si presedintii asociatiei nu vor sa-l dea in judecata? (vezi toată discuția)
Radet ne-a oprit apa pt ca administratorul nu a plătit facturi din feb 2018 dayana50012000 dayana50012000 Buna ziua. Pe scurt va povestesc ca, RADET Bucuresti ne-a oprit apa pt facturi neplătite din feb 2018 in prezent figuram cu restante de 27 000 RON. ... (vezi toată discuția)