avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 200 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... CCC pana la 2 ani
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

CCC pana la 2 ani

Buna seara . Sunt insarcinata nu am lucrat in ultimi 2 ani prin urmare nu beneficiez de indemnizatie cc- stiu ca ar putea sotul meu sa intre in CCC dar nu ar primi mai mult de 600ron conform salariului din CIM bani insuficienti sa supravietuim--Am si eu doua intrebari---- ar putea sotul meu sa obtina stimulent de insertie si sa-si pastreze locul de munca? sau exista art. lege care i-ar da dreptul sa incheie un cotract de colaborare cu firma la care lucreaza sa mearga si la serviciu ocazional, sa mai ia niste banuti? multumesc
Cel mai recent răspuns: elicrist , utilizator 18:43, 14 Decembrie 2013
1. Indemnizatia pentru concediu crestere copil ()CCC) nu se poate cumula cu salariul.

2. - Dar tatal copilului poate solicita direct stimulentul de insertie, fara sa mai intre in CCC, incepand cu data nasterii copilului.
- Va primi salariu pentru munca depusa iar statul ii mai da 500 lei lunar pana implineste copilul 2 ani.

3. - Mergeti la Primarie si solicitati lista cu actele necesare pentru stimulentul de insertie.
- Actele le veti depune tot la Primarie.
multumesc mult pentru raspuns --- daca nu va suparati va mai rog un raspuns----prietena mea este insarcinata ---va trebui sa nasca in luna august 2014 ea lucreaza dar ar vrea sa stie cum se calculeaza indemnizatia de CC --ar ajuta-o cu ceva daca" si-ar mai lua un job" la firma parintilor
1. Indemnizatia pentru CCC este de 85% din media veniturilor nete din cele 12 luni premergatoare nasterii copilului (inclusiv luna nasterii).

2. - Se iau in calcul toate veniturile profesionale impozabile din cele 12 luni.
- Asadar poate sa mai aiba unul sau mai multe locuri de munca.
va multumesc din suflet -o sera frumoasa

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil roxanagabriela12 roxanagabriela12 Buna ziua!Imi cer scuze pt deranj...am si eu o nelamurire si poate ma puteti ajuta dvs.Eu sunt insarcinata in 5 luni aproape si nu lucrez dinainte sa aflu ca ... (vezi toată discuția)
Ccc si stimulent de insertie daniela.popa daniela.popa Buna ziua, am si eu 2 nelamuriri: 1. Am optat sa stau cu copilul 2 ani in CCC. Acum el are 1an si 4 luni daca ma angajez primesc stimulent de insertie pana ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia de crestere a copilului ruxandra-daniela20 ruxandra-daniela20 Buna ziua Am si eu nevoie de o informatie va rog. Cumnata mea a aflat ca este insarcinata, momentan nu lucreaza dar in trecut a lucrat la diverse companii, ... (vezi toată discuția)