avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 698 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort de comun acord
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort de comun acord

Buna seara,

Am si eu o intrebare, eu cu sotu am cazut de acord sa divortam pe cale amiabila, mentionez ca la mijloc se afla un copil de un an, vreau sa stiu si eu cat costa in total fara avocatii si cat dureaza solutionarea divortul de la depunerea actelor si pana la pronuntarea sentintei finale.

Scuzati daca am postat intrun forum gresit dar nam stiut sigur in ce categorie sal incadrez :sorry:
Cel mai recent răspuns: ILIE DORIN , Mediator 22:57, 14 Decembrie 2013
cyan a scris:

Divortul la notar cu copii minori se poate face in termen de pana in 30 de zile si costa maxim 900-1000 de lei. In instanta se merge cand exista divergente si dureaza mult mai mult.
Chiar azi am vazut la tv o stire despre un divort programat in instanta pentru 2015!


tocmai de aia am intrebat ca am vazut si eu la televizor....si pbb e ca la anu tre sami dau copilul la o gradinita din alt sector decat ala in care se afle viitorul fost sot
La mediator se face mentiunea in Acordul de Mediere ca sotii inteleg sa divorteze prin bunainvoiala. Deasemeni se stabileste un PLAN PARENTAL privind custodia comuna a copilului. Dupa toate acestea se merge ori la notar ori instanta pentru incuviintarea acordului pt dispunerea efectuarii actelor de divort + incuviintarea custodiei comune. La instanta dureaza aprox 30 de zile si se merge pe procedura nelitigioasa, deci termenul este scurt si se emite o hotarare de expedient inca de la prima infatisare a partilor. La notar asemenea se ia act de vointa partilor din acordul de mediere, se declara divortul si se incuviinteaza custodia copilului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modificare program vizitare in tari diferite mugurel77 mugurel77 buna,am si eu o intrebare.sunt divortat si fetita a fost incredintata mamei.intre timp am plecat amandoi din tara si ne-am stabilit in tari diferite.eu in ... (vezi toată discuția)
Divort cu acord de mediere contestat auricius auricius Buna ziua. Am fost martorul unuidivort in care consider ca sa comis un abuz. Sotul a intentat divort dupa ce se semnase inprealabil un acord de mediere prin ... (vezi toată discuția)
Mediere divort IonutCo IonutCo Buna seara, As vrea sa stiu daca se merge la un mediator se poate divorta daca partile se inteleg intre ele?...Adica dupa ce s-au inteles cele 2 ... (vezi toată discuția)