avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 969 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Acte necesare pentru obtinerea ajutorului social
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Acte necesare pentru obtinerea ajutorului social

Buna seara
Care sunt conditiile, de ce acte am nevoie pt abtinerea unui ajutor social si carei institutii trebuie sa ma adresez in vederea obtinerii ajutorului?
Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: alina_hasegan , utilizator 14:13, 15 Decembrie 2013
Acte necesare pentru obtinerea ajutorului social le gasiti aici:
[ link extern ]

sau

[ link extern ]

Cererea şi declaraţia pe propria răspundere, precum şi celelalte acte doveditoare privind componenţa familiei şi veniturile realizate, se înregistrează la Serviciul Ajutor Social din cadrul D.G.A.S.P.C .(Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului).

Cererile pentru acordarea ajutorului social se soluţionează în termen de maximum 30 de zile de la data înregistrării de către persoanele din cadrul serviciului public de asistenţă socială sau, după caz, de persoanele desemnate prin dispoziţie a primarului. Ca măsură prealabilă soluţionării cererii, primarul dispune, în mod obligatoriu, efectuarea anchetei sociale la domiciliul sau, după caz, la reşedinţa solicitantului ajutorului social, pentru a verifica situaţia ce rezultă din datele înscrise în actele doveditoare.
Va multumesc mult pt raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebare ! lucyfer lucyfer Buna ziua ! Va rog sa-mi spuneti daca o persoana care locuieste in mediul rural,are 67 de ani,necasatorita,nu beneficiaza de absolut nici un venit ... (vezi toată discuția)
Dupa concediu crestere copil csillacsordas csillacsordas Buna seara! Am o fata de 19 ani, este eleva in clasa a XI. Are un baietel care implineste 2 ani in 4 martie si ingrijeste singura. Pana acuma a primit ... (vezi toată discuția)
Alte venituri pentru o persoana incadrata in grad de handicap geogel.iordan geogel.iordan Buna ziua. Numele meu este IORDAN GEORGEL am un var care este bolnav psihic (epilepsie intarziere mintala severa), am si eu o intrebare pentru ... (vezi toată discuția)