avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 599 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Alcool la volan
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Alcool la volan

as vrea sa stiu si eu in cat timp sa prescrie infractiunea de conducerea unui auto in stare de rbrietate.ma poare ajuta cineva cu un raspuns concret? va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: thad92 , utilizator 11:11, 15 Decembrie 2013
Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau tramvai de catre o persoana care are o imbibatie alcoolica de peste 0,80 g/l alcool pur in sange se pedepseste cu inchisoare de la unu la 5 ani.

Raspunderea penala se prescrie in in 5 ani, cand legea prevede pentru infractiunea savarsita pedeapsa inchisorii mai mare de un an, dar care nu depaseste 5 ani. Termenele aratate in prezentul articol se socotesc de la data savarsirii infractiunii.

Atentie, acest termen poate fi intrerupt, prin indeplinirea oricarui act care trebuie comunicat invinuitului sau inculpatului in desfasurarea procesului penal. Ce inseamna asta: au trecut 2 ani, organele de cercetare penala va cheama pentru audieri etc, incepe sa curga alt termen de 5 ani. Si tot asa. Dupa fiecare termen de intrerupere incepe sa curga un nou termen de prescriptie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prins beat,minor si fara permis cristiano18 cristiano18 Un prieten de al meu a fost prins conducand masina sub influenta bauturiilor alcoolice avand 0,68 in aerul expirat ,ne avand permis de conducere (17 ani) ce ... (vezi toată discuția)
Ce pedeapsa primeste? rmaryb rmaryb Buna ziua.Baiatul meu are dosar penal ! Infractiuni privind circulatia pe drumurile publice art 86Alin2 si art 87 alin 1 din Oug195/2002 cu apl art 33 lit a si ... (vezi toată discuția)
Conducerea in stare de ebrietate pyl pyl Buna ziua as avea si eu o intrbare si as vrea ca sa ma sjute cineva cu un respuns daca se poate.Am fost depistat in trafic cu masina conducând in stare de ... (vezi toată discuția)