as vrea sa stiu si eu in cat timp sa prescrie infractiunea de conducerea unui auto in stare de rbrietate.ma poare ajuta cineva cu un raspuns concret? va multumesc anticipat.
Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau tramvai de catre o persoana care are o imbibatie alcoolica de peste 0,80 g/l alcool pur in sange se pedepseste cu inchisoare de la unu la 5 ani.
Raspunderea penala se prescrie in in 5 ani, cand legea prevede pentru infractiunea savarsita pedeapsa inchisorii mai mare de un an, dar care nu depaseste 5 ani. Termenele aratate in prezentul articol se socotesc de la data savarsirii infractiunii.
Atentie, acest termen poate fi intrerupt, prin indeplinirea oricarui act care trebuie comunicat invinuitului sau inculpatului in desfasurarea procesului penal. Ce inseamna asta: au trecut 2 ani, organele de cercetare penala va cheama pentru audieri etc, incepe sa curga alt termen de 5 ani. Si tot asa. Dupa fiecare termen de intrerupere incepe sa curga un nou termen de prescriptie.
Ce pedeapsa primeste?
rmaryb
Buna ziua.Baiatul meu are dosar penal ! Infractiuni privind circulatia pe drumurile publice art 86Alin2 si art 87 alin 1 din Oug195/2002 cu apl art 33 lit a si ... (vezi toată discuția)