avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 531 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum se reziliaza corect un contract
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum se reziliaza corect un contract

salutare,
pana acum 2 saptamani,am avut semnat un contract,cu un local care organizeaza evenimente(nunti,botez etc).acestia din urma,m-au anuntat TELEFONIC,faptul ca nu mai pot onora contractul.motivatia dansilor: proprietarul locatiei,a vandut terenul si o sa demoleze cladirea.in contract este specificat si ca orice parte terta doreste incetarea contractului,trebuie sa anunte in scris,anuntarea telefonica fiind nula.
intrebarea: cum se procedeaza la rezilierea contractului?acte aditionale,daca sunt obligati sa motiveze rezilierea prin acele acte etc.multumesc
Ultima modificare: Duminică, 15 Decembrie 2013
androidu86, utilizator
Cel mai recent răspuns: androidu86 , utilizator 15:43, 16 Decembrie 2013
Motivatia nu este atat de importanta, pe cat procedura. Depinde de clauzele contractului pe care l-ati semnat. Trebuie respectata procedura stabilita prin contract. Daca este mentionat ca se face in scris, atunci telefonul nu are nicio valoare.
pai clauza este doar de forta majora,(ei oricum nu au clauza de despagubire ca si beneficiarul)in cazul lor,forta majora esta ca cel la care erau chriasi a vandut si o sa darame cladirea.pe mine ma intereseaza sa stiu cam cum trebuie formulata rezilierea asta,prin act aditional-cu acordul ambelor parti?sau cum?sa nu cumva sa ma puna sa semnez ceva din care pentru mine inseamna reziliere si de fapt sa fie altceva.multumesc
In primul rand depinde ce doriti: incheierea contractului, continuarea lui? Cu despagubiri? Fara?
Apoi redactati un act in consecinta. Nu va pot invata ce inseamna toti termenii tehnici care ar putea aparea in aditional... iar contractul se va rezolutiona si nu rezilia.
Eu nu vad forta majora.
multumesc mentru raspunsuri.nu eu sunt cel care nu mai doreste continuarea contractului.localul respectiv nu mai poate onora contractul.in afara de avansul care a fost achitat la semnarea contractului nu am alte pretentii (moral,am)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Abonat telefonie mobila stoicamaria stoicamaria Buna ziua si bine v-am gasit! Sunt o noua cititoare a paginii dvs,si ma bucur ca aici am gasit multe informatii utile. Sa incep prin a va relata povestea ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract nunta Andreeaivanciu Andreeaivanciu Buna seara, Am o mare rugăminte dacă ma puteți ajuta v-as fi recunoscătoare toată viața. Anul trecut am semnat un contract pentru un eveniment care ... (vezi toată discuția)
Recuperare avans nunta - forta majora mada2594 mada2594 Buna ziua! In contextul COVID19, am avut un apel telefonic cu organizatoarea de nunti angajata la localul la care urma sa facem nunta in Septembrie 2020. ... (vezi toată discuția)