avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 773 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Curatela
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Curatela

In urma unei intelegeri mutuale i-am facut verisoarei mele imputernicire pentru a o ajuta pe mama mea,internata in spital cu diagnoza;dementa senila severa(medicamente,rezolvarea problemelor administrative,vizite... etc.)Dupa un an a solicitat curatela aspra mamei,eu (nelocuind in tara)dindu-mi acordul cu conditia mutuala de a nu se vinde nimic cit traieste mama, dupa decesul mamei eu cedindu-i verisoarei mele partea ce mi-ar fi revenit ca mostenitor(mai sunt mostenitori 2 copii ai fratelui meu mort) Ea trecindu-ma in cererea de tutela pe mine ca unic mostenitor.Intrebarea este, in ce conditii se poatae rezilia curatela daca se constata ca verisoara mea nu-si respecta angajamentul convenit(ea primind in schibbul ajutorului acordat ,pensia mamei +ajutorul de handicap si veniturile rezultate din arendarera terenurilor agricole.):)

Alte discuții în legătură

Dare de seama tutela adultului duhastesgut duhastesgut Buna ziua! Subsemnatul am obtinut tutela asupra bunicii mele (dementa senila, 84 ani) si a mamei mele (schizofrenie paranoida,64 ani). Bunicul, sotul bunicii, ... (vezi toată discuția)
Contract inchiriere nikku nikku Buna ziua. Doresc sa fiu foarte scurt. Mama mea este diagnosticata cu dementa senila, cu certificat grad handicap accentuat dar poate manca singura, poate ... (vezi toată discuția)
Cum pot contesta o hotarare irevocabila CS1972 CS1972 am obtinut certificat de mostenitor in cota de 1/1 in calitate de mostenitor colaterar ordinar la succesiunea verisoarei mamei mele, la notariatul de stat in ... (vezi toată discuția)