avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 932 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dare de seama tutela adultului
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dare de seama tutela adultului

Buna ziua!
Subsemnatul am obtinut tutela asupra bunicii mele (dementa senila, 84 ani) si a mamei mele (schizofrenie paranoida,64 ani). Bunicul, sotul bunicii, traieste(90 ani, fara probleme deosebite, altele decat cele inerente varstei). Bunicul detine impreuna cu bunica o casa, nelocuita momentan, bunicii si mama mea aflandu-se in prezent sub ingrijirea mea, in apartamentul mamei mele. Am obtinut in instanta dreptul de a vinde casa in numele bunicii mele. Bunicul e de acord sa vindem imobilul, eu avand si o procura din partea lui pt aceasta.Intrebarea mea este: in cazul in care vand casa, banii obtinuti din vanzare ii pot depozita intr-un cont de-al bunicului meu, tinand cont de faptul ca acea casa era proprietatea in devalmasie a celor doi?...Sau trebuie neaparat sa deschid un cont pe numele bunicii mele, unde voi fi obligat sa depozitez o parte din suma, mentionand apoi acest lucru si in darea de seama anuala la Autoritatea Tutelara?..Mentionez ca eu sunt singurul copil al mamei mele si ea e singurul copil al parintilor ei.Vindem aceasta casa in principal pt evitarea taxelor si procedurilor succesorale.
Multumesc.
trebuie pusi banii in contul persoanei bolnave(partea ei 1/2)si sa anuntati autoritatea tutelara.
Ultima modificare: Marți, 29 Aprilie 2014
Admin, administrator
multumesc!Alte...pareri?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratie notariala persoana varstnica rada_19 rada_19 Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu un sfat. Locuiesc intr-o casa cu 2 apartamente. Vecinii celuilalt apartament au depus la Primarie documentele necesare ... (vezi toată discuția)
Cum pot deveni tutorele amei, dianosticata cu alzheimer? ina_enache ina_enache Buna ziua Am nevoie de cateva sfaturi legate de procedura si posibilitatea de a fi numit tutoele mamei mele, aflateintr-o situatie delicata. Pe scurt: ... (vezi toată discuția)