Buna ziua,
In februarie 2014 urmeaza sa nasc. In prezent sunt angajata cu contract de munca la o companie din data de 22 august 2013, pana in data de 1 august am lucrat cu contract de colaborarea ca si persoana fizica autorizata din data de 01 mai 2013 deoarece firma la care m-am angajat mi-a impus aceasta conditie si dupa 3 luni de zile mi-au spus ca din pacate nu ma mai pot tine pentru ca nu li se justifica cheltuielie, in acelasi timp am fost studenta la zi la o universitatea privata din pe care am absolvit-o in data de 1 iulie 2013. Intrebarea mea este urmatoarea....pot beneficia de indemnizatie de crestere a copilului in aceste conditii... si cum as putea sa imi fac un calcul estimativ a acesteia.
1. Daca veti naste in februarie 2014 cele 12 luni eligibile pentru a beneficia de indemnizatie pentru concediu crestere copil (CCC) sunt martie 2013 - februarie 2014.
2. Trebuie ca in acsete 12 luni sa aveti venituri din salarii, din activitati independente sau agricole sau perioade asimilate (somaj indemnizat. studenta la zi, concedii medicale, concediu de maternitate etc.).
3. Veniturile din PFA sunt venituri din activitati independente.
Din pacate in martie si in aprilie nu am avut venituri insa am fost studenta....sa inteleg ca defapt in conditiile actuale nu pot beneficia de acea indemnizatie chiar daca ma incadrez, din cate m-am informat, intr-una din acele exceptii ce sunt absolvite de a obtine venituri, si mai exista o problem cu cele 22 de zile din august in care am avut intrerupere