avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 451 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu crestere copil luat da tatal copilului
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu crestere copil luat da tatal copilului

Sunt tata si vreau sa intru in concediu de crestere al copilului care se va naste la sfarsitul lui august 2014! Mentionez ca sunt angajat incepand cu 15 octombrie 2013 iar momentan sunt in concediu fara plata in perioada 19 ianuarie-17 aprilie 2014. Va rog sa-mi spuneti daca in aceste conditii pot beneficia de concediu de crestere al copilului , Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: vasileroibu , utilizator 23:28, 26 Februarie 2014
1. - Nu se numeste concediu paternal ci concediu crestere copil (CCC), indiferent ca este luat de mama sau de tatal copilului.
- De aceea v-am corectat titlul topicului.

2. - Deoarece copilul se va naste in august 2014 cele 12 luni eligibile pentru a beneficia de CCC sunt septembrie 2013 - august 201.
- Daca in aceasta perioada aveti venituri din salarii, din activitati independente sau agricole (chiar si fractiuni de luna) puteti beneficia de indemnizatie pentru CCC.

3. Dar in luna septembrie 2013 nu ati avut venituri iar februarie si martie 2014 sunteti in concediu fara plata asa ca nu puteti beneficia de CCC si nici de stimulentul de insertie.

4. In aceasta situatia mama copilului poate beneficia de CCC integral (daca indeplineste conditiile legale).
Va multumesc !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie pentru cresterea copilului a1exandra87 a1exandra87 Buna ziua! As dori sa ma lamuriti si pe mine cu niste informatii. Am lucrat 5 luni(din 1aprilie 2013- 1septembrie 2013) acum cateva zile am aflat ca sunt ... (vezi toată discuția)
Prenatal alina102 alina102 buna ziua ,am si eu o intrebare la dvs sunt insarcinata in 5 luni jumate si sunt angajata incepand cu data de 09 septembrie 2013 iar data aproximativa cand voi ... (vezi toată discuția)