Ma numesc Diana.Am divortat de sotul meu(cu act de divort la casa casatoriior) in septembrie 2013.Ne-am despartit pe cale amiabila fara partaj sau notariat.Avem un credit de nevoi personale contractat in timpul casatoriei, in care fostul meu sot este titular iar eu coplatitor.De pe urma banilor din credit ,eu nu am ramas cu nimic(s-au facut modificari interioare in casa unde locuieste, mobila, automobil etc) .Eu nu doresc nimic de la el doar sa isi asume obligatia sa plateasca in continuare rata la credit pentru ca banca ma suna si pe mine si pe el(avem restante din momentul divortului).Am auzit ca se poate face un act notarial (tranzactie partajabila)prin care el sa isi asume raspunderea achitarii in continuare a ratelor,iar cu acest document sa merg la banca si sa ma scoata pe mine din contractul de credit.Ce optiuni credeti ca as avea eu in situatia de fata,avand in vedere ca eu nu am ramas cu nimic in urma divortului si nici nu vreau nimic(sa pastreze el tot).As dori doar sa gasesc o cale de a iesi din contractul de credit.
puteti sa faceti o conventie cu sotul dar aceasta conventie nu se poate opune bancii. adica, dvs veti fi in continuare coplatitor. asta inseamna ca, daca faceti aceasta conventie, banca are in continuare dreptul sa va ceara banii, dvs aveti obligatia sa ii platiti dar puteti cere dupa aceea de la fostul sot