avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 830 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... Cetatenie maghiara prin casatorie
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

Cetatenie maghiara prin casatorie

Buna ziua. Nu reusesc sa ma documentez sufiecient incat sa gasesc raspunsuri la 3 intrebari.
1. Sotul meu intentioneaza sa-si depuna actele pentru cetatenia maghiara. Pot sa le depun si eu o data cu el sau trebuie sa astept sa obtina mai intai cetatenia?
2. Aceeasi intrebare in legatura cu copilul nostru: dobandeste cetatenia implicit, in momentul depunerii actelor la consulat de catre sotul meu?
3. Ce drepturi am asupra copilului meu in Ungaria, daca nu am dubla cetatenie si copilul si sotul au?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:31, 18 Decembrie 2013
Casatoria nu da dreptul de a solicita pe legea speciala cetatenia maghiara.

Vedeti acest articol
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dubla cetatenie andreafarkas andreafarkas buna,sunt dublu cetatean roman si maghiar,as dori sa stiu daca am sa ma casatoresc sotul meu dobandeste cetatenia maghiara?va multumesc anticipat! (vezi toată discuția)
Inregistrare casatorie din ungaria in romania kzsi77 kzsi77 Inregistrare casatorie din Ungaria in Romania Doresc sa va intreb de ce acte am nevoie sa inregistrez casatoria din Ungaria in Romania? Mentionez ca eu am ... (vezi toată discuția)
Cum se inregistreaza un copil nascut in strainatate? draganrandrei draganrandrei Buna ziua, Sunt cetatean roman rezident in Islanda. In curand eu si sotia mea vom fi parinti :) Conform legii cetateniei : \\" Art. 5. - Copiii ... (vezi toată discuția)