avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 626 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... PFA taxi, contract comodat
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

PFA taxi, contract comodat

Buna ziua,

Un PFA, activitate taxi, poate deduce cheltuielile cu intretinerea, telefonul, lumina, in baza unui contract de comodat (locuinta este pe numele sotiei)?
Sigur, in proportia pe care o ocupa in locatie.
Exista un model pentru astfel de contract?
Multumesc!

Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 19:08, 16 Decembrie 2013
Daca in acel apartament pfa-ul ocupa o camera ca sediu si pentru o parte din activitatile de birou ale lui, puteti sa deduceti doar cheltuieli cu intretinerea. Pentru utilitati, telefoane sa aveti contractele cu furnizorii direct pe pfa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deduceri fiscale pt.pfa rodastrid rodastrid As dori sa stiu de ce deduceri fiscale pot beneficia in calitate de PFA.Am incheiat un contract de comodat prin care imi revine 50% din suprafata ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli la pfa suciu_diana suciu_diana Buna ziua, stiu ca in baza unui contract de comodat pot deduce 1/3 din cheltuielile imobilului unde PFA-ul isi are sediul. Din pacate nu stiu: - baza ... (vezi toată discuția)
Se pot deduce cheltuielile legate de sediu? ContSters115967 ContSters115967 Am un apartament care figureaza ca sediu si punct de lucru. Locuiesc in alt apartament. Se pot deduce toate cheltuielile legate de sediu? ...intretinere, ... (vezi toată discuția)