avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 846 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Banner publicitar pe bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Banner publicitar pe bloc

Buna ziua.Ca locatar in acest bloc am ales sa imi instalez un banner publicitar pe peretele blocului , exact sub pervazul meu. Am fost luat la intrebari de locatarii blocului cu ce drept am pus eu reclama acolo si ca trebuia sa fac contract cu asociatia. Mentionez ca nu am sediul social la aceasta adresa , pur si simplu este locuinta mea personala si am ales sa imi pun reclama ,personala , pe portiunea mea (sub pervazul geamului meu). Trebuie neaparat sa fac acel contract ? Daca nu o sa trebuiasca sa ma duc la primarie sa cer sfaturi si de acolo , dar am ales sa imi spuneti voi , juristi de meserie.Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 22:34, 26 Decembrie 2013
Intotdeauna am avut indoieli cu treaba asta. Deci pentru cei care stau la bloc, partea exterioara a peretilor are acelasi regim ca si trotuarul din fata proprietatii celor care stau la casa? (Adica in calitate de proprietar ai obligatia sa il cureti iarna, cu toate ca nu este al tau).

Acum sincer.. ar fi cam aiurea sa-si puna fiecare locatar cate un banner pe bucata lui de perete :)) Va dati seama cum ar arata un cartier de genul asta? :))
Faceti cu asociatia un acord ca veti ingriji gradina in dreptul apartamentului sau oferiti-le un alt serviciu la schimb pentru a obtine acordul asociatiei. Nu cred ca aspectul cladirii ii ingrijoreaza ci faptul ca asociatia ar trebui sa primeasca niste bani/servicii in schimb.
Nu e acelasi lucru.
Trotuarul din fata casei este in proprietatea primariei, iar faptul de a-l curata este o obligatie autoimpusa de a face curatenie in fata casei, dar si o obligatie impusa de primarie prin HCL.

Peretele exterior al cladirii (fatada) este proprietatea locatarilor (nu locuitorilor), fie ca este proprietate individuala - la case -, fie este proprietate comuna indiviza - in cazul blocurilor de locuinte.
Ca sa cureti fatada la bloc sau sa intervii asupra ei, tie ca persoana fizica, proprietar in acel condominiu, iti trebuie acordul asociatiei de proprietari, dar si un aviz de urbanism de la primarie, fatada facand parte din peisajul stradal de care primaria este raspunzatoare.

Proprietatea individuala sunt peretii interiori, dar si golurile ferestrelor, asa ca bannerul poate fi pus pe geamul propriu (ca jaluzea) :)
raduhanta a scris:

cu partea mea pot face ce vreau

Cota indiviza este o suprafata neoindividualizata in partea comuna
Dv ca si toti restul proprietarilor puteti utiliza exclusiv partea comuna,numai cu acordul asociatiei de proprietari si in cadrul existentei unui contract de locatiune sau concesiune cu obligatii reciproc asumate

Am impresia ca va trebuie si autorizatie de construire, iar in documentatia pentru aceasta va trebuie acceptul Asociatiei

Alte discuții în legătură

Reclama pe bloc. pres. asoc. de locatari a spus ca semnatura mea nu conteaza shalimar shalimar Saptamana trecuta a venit presedintele de asociatie la mine pt a-i semna aprobarea de a pune reclama pe peretele exterior al blocului, pe partea unde am si eu ... (vezi toată discuția)
Taxa afisaj, publicitate cristina_71 cristina_71 Buna ziua. Am doua intrebari. O persoana care posteaza un banner cu scop de reclama/publicitate pe fatada unui bloc, de unde are nevoie de autorizatie : de la ... (vezi toată discuția)
Banner electoral pe fatada blocului BEN46 BEN46 La noi pe fatada blocului a aparut un banner electoral , am sunat presedintele sa o intreb cat a iesit din afacerea asta si am primit ... (vezi toată discuția)