Circuland cu masina pe un drum acoperit cu polei,am derapat si am lovit podetul unui cetatean.M-am inteles cu cetateanul respectiv sa ii repar podetul,si eu sa imi repar masina ,toate revenind in cheltuiala mea.Am dus masina la service auto unde mi-au zis ca ar fi bine sa cer si o dovada de la politie.Incidentul a fost vineri seara iar eu luni m-am prezentat la politie pentru dovada.A venit si cetateanul respectiv care a confirmat ca nu au fost victime,si nu are nici o pretentie in plus,doar repararea podetului,deci am avut o intelegere amiabila.Cei de la politie au intocmit un proces verbal in care au mentionat ca trebuie sa platesc o amenda de 320 lei,si plus de asta mi-au retinut si permisul de conducere.Parerea mea este ca au comis un abuz.Intrebarea mea ar fi au dreptul sa imi retina permisul de conducere?
Multumesc
In procesul verbal este trecut un art din lege.Aveti obligatia sa anuntati accidentul in 24 h,astfel vi se suspenda permisul.Oare nu va-ti prezentat la politie sambata si nu ati gasit pe nimeni.Incercati sau ati fost grav bolnav si na va/ti putut deplasa la politie,contestatil in instanta