avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 488 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Cum pot colecta 2% din impozitul pe venit pentru cazul ...
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Cum pot colecta 2% din impozitul pe venit pentru cazul fiului meu?

Dragi parteneri,

Va solicit suportul si expertiza intr-o situatie sensibila, o problema extrem de delicata legata de starea de sanatate a fiului meu.

In esenta, dezvoltarea neurologica optima a fiului meu, in varsta de doar doi ani si jumatate, depinde de investirea unor sume uriase in terapii, investigatii si tratamente.

Pentru a reusi sa suport costurile enorme din spatele acestor actiuni, doresc ca la inceputul lui 2014 sa profit de campania 2% si astfel sa reusesc sa strang o suma de bani ce ne va fi de ajutor macar pret de cateva luni.

Intrebarea mea este urmatoarea: Care este cea mai accesibila metoda de a colecta 2% din impozit pentru cazul fiului meu?

Am in minte doar doua:
1. Fie imi fac un ONG si astfel banii ajung direct la noi;
2. Fie apelez la un ONG deja existent. Aici nu imi este clar cum se departajeaza sumele stranse pentru fiul meu, pot personaliza in vreun fel formularul?

Exista o altfel de metoda pentru a colecta 2% decat cele doua de mai sus? Care sa se aplice cazului meu. Se poate sa colectez acest 2% si printr-un PFA? Sau alte optiuni ce pot fi aplicate.

Va multumesc anticipat pentru sugestiile voastre.

Sa aveti parte doar de vesti bune!
Cel mai recent răspuns: ContSters298774 , utilizator 22:10, 18 Decembrie 2013
In cazul dumneavoastra singurele variante sunt cele pe care le si enumerati: un nou ong sau unul existent pe care sa-l preluati sau pe care sa activati.
diferentierea sumelor stranse de organizatie si de dvs. se poate face prin declararea unui cont bancar special pentru declarariile pe care dvs. reusiti sa le strangeti de la cetateni.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Desfiintare fond de reparatii c0stii c0stii 1-comitetul executiv poate decide incetarea colectarii fondului de reparatii incepind cu data de 01.01.2015? 2-ce se intimpla cu locatarii care mai au bani la ... (vezi toată discuția)
Art. 178, alin. 3 cod penal, daune morale Eva Fekete Eva Fekete Speța este următoarea: Trei persoane venite de la un chef, se reîntorc la local cu auto deoarece unul din ei și-a uitat portmoneul acolo. În ... (vezi toată discuția)
Scoatere din tara copil alexa-rozi alexa-rozi Buna seara, va prezint situatia mea si va rog sa ma ajutati cu un sfat daca se poate: In anul 2008 am divortat de fostul sot in hotarirea definitiva de ... (vezi toată discuția)