avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1400 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Asigurare Sanatate
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Asigurare Sanatate

Buna,
Pana pe 13 decembrie 1013 am fost pe coasiguarea sotului meu acum el numai lucreaza si vreau din ianuarie 2014 sa fiu asigurat chiar daca trebuie sa platesc la stat.Eu nu lucrez si as vrea sa-mi platesc singura asigurarea se poate?Am lucrat pana in august 2012 si de atunci am tot fost pe coasigurarea sotului.Unde trebuie sa merg ca sa-mi platesc contributia si cat costa.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: ana-cer , moderator 06:41, 17 Decembrie 2013
Trebuie sa mergeti la casa judeteana de sanatate pentru a incheia un contract de asigurare cu urmatoarele acte:
-Carte de identitate/Buletin de identitate (copie).
-Adeverinta de venit de la administratia financiara pt anii 2008-2013
-Certificat constatator de la Oficiul National al Registrului Comertului (din care sa reiasa ca nu aveti calitatea de asociat / actionar la nicio firma)

E posibil sa va mai ceara si alte documente, in functie de situatia dvs. concreta (daca ati lucrat inainte.ati avut somaj, etc.), pentru completarea perioadei prevazute de lege, respectiv noiembrie 2008-decembrie 2013.

Contributia lunara este de 5,5 %din salariul minm brut pe economie - 800 lei, adica veti plati lunar suma de 800 x 5,5% = 44 lei.

Puteti verifica pe site-ul casei de sanatate din judetul dvs. care sunt actele solicitate.


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de asigurare in sistemul public de sanatate cristina1966 cristina1966 As vrea sa-mi fac o asigurare medicala la CNSAS,pana acum nu avut o asigurare,va rog sa-mi spuneti cum trebuie sa procedez si cat ar trebuii sa ... (vezi toată discuția)
Asigurare de sanatate SZABO PARASCHIVA SZABO PARASCHIVA Daca o persoana s-a inbolnavit, necesita spitalizare, operatie, dar nu lucreaza, nu este nici asigurat, nici coasigurat, trebuie sa plateasca toate ... (vezi toată discuția)
Ce trebuie sa fac daca nu sunt asigurata in sistemul public de sanatate? zefir zefir a rog sa mi spunrti, am 20 de ani, nu am serviciu, nu sunt student, mai sunt asigurat medical? nu am somaj, nici ajutor social.Ce ar trebui sa fac daca nu ... (vezi toată discuția)