avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 518 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Apostila sau nu?
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Apostila sau nu?

Buna!
Am si eu o intrebare. Sunt plecata din tara(in SUA) si vreau sa reinnoiesc pasaportul fiicei mele minore, care este expirat. Deci este nevoie de acordul ambilor parinti si, bineinteles, de actele lor de identitate. Cartile de identitate, a mea si a ex-sotului meu sunt expirate. Am fost la Consulatul roman impreuna cu ex-sotul meu si am facut doua procuri, prin care imputernicim o veche prietena din Romania sa ne faca buletine noi. Prietena mea mi-a scris un e-mail, ca mai trebuie sa-i trimit inca o procura, prin care declar ca sunt de acord ca ex-sotul meu sa-si faca buletinul pe adresa mea din Romania (am pastrat apartamentul in care am locuit in Romania). In orasul in care locuim noi nu ste Consulat roman; trebuie sa lipsim o zi de la servici, ceea ce este cam complicat. Intrebarea mea este: pot sa fac aceasta procura la un notar american? Este valabila in Romania, daca nu are apostila, ci doar stampila si semnatura notarului american?
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 09:12, 17 Decembrie 2013
Probabil nu a aratat actul de spatiu, asa este? Altfel nu i-ar fi spus asta.
Nu l-a avut atunci la ea.
Deci, nu mai trebuie sa dau declaratia aia?
Sigur ca nu.
O intrebare: e vorba si de schimbare de nume in cazul dvs. sau doar de reinnoire a CI? Va intreb asta pentru ca daca aveti si schimbare de nume in urma divortului pe procura speciala trebuia mentionat si acest lucru la motivul eliberarii (nu doar expirare). Daca nu e cazul, ignorati intrebarea :)
Ultima modificare: Marți, 17 Decembrie 2013
Ares-3, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buletin romanesc care va expira in italia sergiu1803 sergiu1803 sint cetatean roman nascut in Republica Moldova.momentan ma aflu in Italia.Detin buletin romanesc care va expira in martie 2013.As vrea sa va intreb daca e ... (vezi toată discuția)
Carte identitate - resedinta in strainatate + schimbare domiciliu in romania ContSters250855 ContSters250855 Locuiesc in Londra de 2 ani si in curand imi va expira cartea de identitate. Cartea de identitate curenta a fost eliberata in Bucuresti pentru ca acolo locuiam ... (vezi toată discuția)
Pasaport expirat si carte de identitate valabila pana in februarie 2014 nataliabeatrice1983 nataliabeatrice1983 buna seara!eu sunt rezidenta in italia din 2007.am pasaportul expirat din 2010 si cartea de identitate romaneasca imi expira peste 1 an in februarie.eu nu pot ... (vezi toată discuția)